Apple ID-ul tau poate fi spart fara sa dai cuiva parola fara sa iti dai seama

  Stim cu totii ca iTunes-ul reprezinta o mare, mare tinta pentru hackeri si multe Apple ID-uri au fost sparte de-a lungul vremii, in special de hackeri asiatici. Ei bine un american a patit acelasi lucru recent, deoarece in timpul noptii s-a trezit cu sute de dolari disparuti din cont in urma unor achizitii facute prin iTunes de un hacker care i-a spart contul. El a reusit sa anuleze o parte din plati, cealalta parte urmeaza sa fie anulate, insa partea proasta este ca el sustine ca nu si-a introdus parola pe vreun phishing website.

  Problema in aceste situatii are legatura fie cu utilizarea Wi-Fi-urilor publice pentru accesarea internetului, fie cu un atac de tip bruteforce asupra contului vostru. In primul caz, o persoana rau intentionata poate folosi diverse programe pentru a analiza traficul facut printr-un HotSpot public, iar atunci cand voi trimiteti date printr-o sesiune necriptata acea persoana poate prelua tot ce trimiteti voi. Astfel parola si contul vostru pot fi compromise in timp ce voi va bucurati ca aveti parte de internet gratuit pe propiul terminal.

  In al doilea caz hackerul trebuie sa va stie username-ul si in baza lui initiaza un atac de tip bruteforce care poate functiona sau poate ramane fara niciun rezultat. Al doilea caz are sanse mici de reusita, insa primul se poate intampla oricand, mai ales ca multi dintre utilizatori folosesc HotSpot-urile publice pentru a naviga pe internet si a folosi retele de socializare, a descarca aplicatii, etc. Aveti foarte mare grija ce si cum utilizati si incercati sa nu va conectati la HotSpot-uri pe care nu le cunoasteti deoarece nu se stie niciodata cine monitorizeaza traficul facut prin ele.