Iata cum poti deschide pagini web din Safari in Chrome fara a face jailbreak(Video)

  V-am spus astazi ca tweak-ul BrowserChooser va permite sa setati Google Chrome ca si browser nativ al iOS si sa deschideti orice link-uri prin intermediul sau, insa trebuie sa faceti jailbreak pentru a beneficia de o asemenea functionalitate. Pentru cei care nu doresc jailbreak exista o metoda de a face, in mare, acelasi lucru, insa nu la fel de simplu. Totul are la baza un cod Javascript pe care voi il adaugati ca Bookmark in Safari, insa link-urile deschise in iOS vor fi rulate tot prin Safari, dar accesarea acelui Bookmark va deschide automat aceeasi pagina in browserul Chrome. Metoda nu este simpla, insa este o alternativa pentru cei care nu vor jailbreak.

  Pentru a utiliza aceasta metoda trebuie sa :

1. Deschideti Safari si orice pagina web. Apasati al treilea buton din bara de jos si alegeti optiunea Bookmark apoi apasati butonul Save.

2. Accesati meniul de bookmark-uri al Safari, apsati butonul Edit din partea stanga jos a ecranului si selectati noul Bookmark.

3.  In campul unde aveti trecuta adresa url treceti codul Javascript de mai jos.

javascript:location.href=”googlechrome”+location.href.substring(4);

  Salvati bookmark-ul si de fiecare data cand doriti sa accesati o pagina web in Google Chrome, pur si simplu accesatia cel bookmark iar browserul celor de la Google va fi automat deschis.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d23tGVS40V4[/youtube]