iPhone 5 va avea nano-SIM, operatorii de telefonie mobila deja achizitioneaza noile cartele

  Apple a dus o batalie dura pentru standardizarea propriului model al nano-SIM si eforturile sale au fost incununate de succes deoarece ETSI, organismul european care administreaza aceste standarde, a decis ca designul Apple sa fie utilizat in viitoarele cartele. In momentul de fata se pare ca milioane de astfel de cartele au fost comandate de catre operatorii de telefonie mobila care doresc sa fie pregatiti pentru lansarea iPhone 5 si sa evite situatia de acum 2 ani de zile cand iPhone 4 a fost lansat dar ei nu aveau micro-SIM-uri.

Operators expect that the iPhone will feature the nano sim in a slimmed down design, according to two sources with knowledge of the situation, and have begun to store millions of the cards in warehouses in anticipation of high demand for Apple’s iPhone. Apple declined to comment.  Operators were caught off guard by the adoption of the micro Sim for the iPhone 4 as well as the original iPad two years ago, with some struggling to meet demand with their own micro-Sims in the first weeks of sale.  One informed person said that the major networks were keen to be ahead of demand this time, however. He added that the iPhone 5 was likely to be similar sized as the iPhone 4 although slimmer and with a fully metal body.

  Intr-unul dintre clipurile video in care ni se prezenta un presupus prototip al iPhone 5 se putea observa faptul ca dispozitivul are un nou locas pentru cartele SIM, iar graba cu care Apple a standardizat acest design denota faptul ca el urmeaza sa fie implementat in iPhone 5. Lansarea noului terminal ar urma sa aiba loc cel tarziu in luna octombrie a acestui an si se pare c aoperatorii vor avea la dispozitie toate cartelele de care avem noi nevoie pentru a utiliza noile terminale.

33 COMENTARII

  1. Mi se pare cea mai mare tampenie. In primul rand , nu inteleg de ce l-a numit “Nano-Sim” daca era de marimi nanometrice nici la microscop general nu il vedeai. Inca odata, o chestie foarte proasta de marketing.In al doilea rand , de ce asa de mic ? chiar nu aveau loc in minunatul lor iphone pentru unul mai mare? asta se pierde mult prea usor..

  2. O sa apara acceasi problema la operatori de telefonie ca si la aparitia iphone4. Raspunsul lor va fi….” nu avem nano-sim”. O porcarie de marcheting. Au inceput sa dezamageasca. Noua ni sa spus ca nu vom avea noile sim decat la inceputul anului asa ca…..

  3. din ce a scos apple pana acum, nimic nu-mi pare “revolutionar”. ba din contra, oribil. sunt curios cum ar fi aratat telefoanele acum fara apple. mie sincer imi este foarte dor de vremurile alea, cand nokia n95 8gb era regele telefoanelor…
    si mai mult, la laptopul ala cu retina care l-au scos, de ce Doamne iartama au scos porturile usb si portul pentru cablu pentru net?, este o mare prostie ce au facut.
    un singur lucru admir la apple, faptul ca foloseste materiale de foarte buna calitate in fabricarea produselor, in rest nu prea am cuvinte de lauda.
    P.S. cred ca aia cu nano sim este o imagine ironica, daca iphone 5 o sa aiba asa ceva, inseamna ca ne cred chiar distrusi.

  4. Nu … Nu este m-ai comod. Viteza de Ethernen nu se compara cu cea de WiFi. Si apoi ptr a instala sistemul operativ este dificil. Nu m-ai poti folosi nici un DVD extern

  5. Daca pierzi nano simul inseamna sa pierzi iPhone-ul cu totul, ca doar nu tii simul separat in buzunarul de la blugi langa pachetul de tigari…, ci in terminalul respectiv. O sa fie un smartphone excelent si o sa-l ravneasca toti chiar daca unii nu recunosc.

  6. eu zic ca o sa ajungem sa bagam iphoneu in sim si o sa vorbim la sim :))))
    @zaone ai incercat o glumita si majoritatea au luat-o de buna.. si astia au si drept de vot

  7. @MarioXXL inseamna ca ti-ai luat mac ca sa il tii pe birou! nu de aceea sunt asa subtiri si usoare sa fie ultra portabile?portabil si cu fir nu vad cum merge. Si diferenta dintre wifi si fir e de 2-3 mb. La 8mb nici nu bagi in seama.

  8. am intels gluma, dar micsorarea si ingustarea gadgeturilor este o chestie de prost gust.
    Pe mine personal nu ma deranjeaza un laptop daca are 6 kg si este foarte gros, atata timp cat imi ofera performante si eficienta pe masura.
    Imi doresc sa vad un iphone cu ecran retina de 5 inchi, procesor octocore, solutie grafica de la radeon, si gros de 12-15 mm…vise frumoase tata, vise frumoase. Toti cocalarii dupa ce ca au carnati in loc de degete isi doresc un telefon cat mai subtire, cat mai mic si daca se poate ecranul sa nu depaseasca 3 inchi, ca nah, e micut si dragut, nu? :)) eu am niste degete foarte groase, din cauza asta detin un samsung galaxy note, si totusi imi doresc ceva si mai mare.
    Din fericire, strainii mai inteligenti decat noi, chiar mult mai inteligenti, isi doresc telefoane din ce in ce mai mari si puternice, deci pe viitor telefoanele de 5 inchi vor fi standard 🙂

  9. Am sa raspund la 2 comentari. Ptr @Bodoo69 si ptr @Brezaie. Am un MacBookAir si un MacBookPro. Am vrut sa instalez LION pe MacBookAir dar ne având poarta usb si nici CD singura solutie a fost sa montez imaginea LION pe MacBookPro si prin WiFi sa instalez pe celalalt. Dupa o zi jumate l-am oprit ptr ca inca mai avea de instalat. Am legat calc la Ethernet(ambele) si in 45 min a fost gata. Asa ca WiFi lasa de dotit cand este vorba de transfer date

  10. @MarioXXL conteaza si conexiunea pe care o ai (router’ul in special) eu unu prin cablu ajung pe torrente la 11mb max prin cablu iar prin wirless am ajuns la 9 asa ca mare diferenta nu este! Iar pentru cei care intreaba sc au miscorat cartela sim! Ganditiva ca in felul asta sa castigat un spatiu pe care cei de la apple cu siguranta lau folosit pentru alt ceva! Nu vad cum poti pierde o cartela pe care nu ai de ce sa o scoti din telefon!

  11. @MarioXXL: Poate iti iei alt telefon sau telefonul ti se strica si trebuie sa suni pe cineva si nu stii nr si iti imprumuta un prieten, mai vrei motive sa scoti cartela din telefon :))) ? Minte ingusta…

  12. Nu inteleg ce va stresati atat,poza aia cu nanosimul este facuta la misto,nu va arata asa ci va fi simul normal care il aveti acum fara nici o margina din aia de plastec,atata tot,doar cipul,nu e nici o mare jmecherie sau inovatie ceea ce au facut apple…

  13. E bataie de joc micsorarea sim-ului , de cand au aparut micro sim-urile am pierdut vreo 50 , sunt prea mici , dupa ce ca acelea sunt foarte mici acum scot altele si mai mici , nici macar nu le vezi