iPhone 5 va avea nano-SIM, operatorii de telefonie mobila deja achizitioneaza noile cartele

  Apple a dus o batalie dura pentru standardizarea propriului model al nano-SIM si eforturile sale au fost incununate de succes deoarece ETSI, organismul european care administreaza aceste standarde, a decis ca designul Apple sa fie utilizat in viitoarele cartele. In momentul de fata se pare ca milioane de astfel de cartele au fost comandate de catre operatorii de telefonie mobila care doresc sa fie pregatiti pentru lansarea iPhone 5 si sa evite situatia de acum 2 ani de zile cand iPhone 4 a fost lansat dar ei nu aveau micro-SIM-uri.

Operators expect that the iPhone will feature the nano sim in a slimmed down design, according to two sources with knowledge of the situation, and have begun to store millions of the cards in warehouses in anticipation of high demand for Apple’s iPhone. Apple declined to comment.  Operators were caught off guard by the adoption of the micro Sim for the iPhone 4 as well as the original iPad two years ago, with some struggling to meet demand with their own micro-Sims in the first weeks of sale.  One informed person said that the major networks were keen to be ahead of demand this time, however. He added that the iPhone 5 was likely to be similar sized as the iPhone 4 although slimmer and with a fully metal body.

  Intr-unul dintre clipurile video in care ni se prezenta un presupus prototip al iPhone 5 se putea observa faptul ca dispozitivul are un nou locas pentru cartele SIM, iar graba cu care Apple a standardizat acest design denota faptul ca el urmeaza sa fie implementat in iPhone 5. Lansarea noului terminal ar urma sa aiba loc cel tarziu in luna octombrie a acestui an si se pare c aoperatorii vor avea la dispozitie toate cartelele de care avem noi nevoie pentru a utiliza noile terminale.