iDevice.ro mini review: Parrot AR Drone 2.0(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZBl4V-aGlj0[/youtube]

  Acum mai bine de un an de zile Orange aducea in Romania Parrot AR Drone, primul quadricopter telecomandat printr-un iDevice si atunci cu ajutorul lor vi-l prezentam intr-un video review. Anul acesta AR Drone a ajuns la versiunea 2.0 si cu ajutorul celor de la Orange am avut ocazia de a ma juca putin cu noua “pasare a cerului”. Aceasta versiune a aparatului nu aduce foarte multe modificari in exterior, unde oricum nu avea nevoie de prea multe imbunatatiri, insa modificarile importante au loc in structura interna, aparatul avand hardware mai puternic decat iPhone 3GS sau chiar iPhone 4.

  Incepem seria dezvaluirilor cu noua camera frontala capabila sa inregistreze video in format 720p si sa il transmita live catre iDevice-ul vostru, unde prin intermediul unei aplicatii puteti inregistra feedul-ul in format video, insa separat puteti face in timpul zborului si poze mediului inconjurator. Cei de la Parrot au echipat drona si cu un adaptor USB, astfel ca puteti conecta un stick in care camera salveaza tot ceea ce filmeaza in timpul zborului vostru. Mergem mai departe si va spun ca drona are in interior un procesor ARM Cortex A8 de 1 GHz, mai rapid decat cel din iPhone 3GS/4, 1 GB RAM DDR 2 la 200 MHz, USB 2.0, giroscop cu 3 axe, accelerometru cu 3 axe, magnetometru cu 3 axe, senzori de presiune, senzori cu ultrasunete si exact sub el o camera verticala care masora viteza de depasare a aparatului.

  Despre motoare si structura aerodinamica stiati deja, asa ca nu mai poposesc asupra lor, insa voi vorbi putin desre functionalitatea dispozitivului si aplicatiile pe care le puteti utiliza. In App Store sunt vreo 5 – 6 aplicatii pe care le puteti utiliza cu aceasta drona, fiecare dintre ele fiind construita diferit, insa pentru cel mai bun control asupra aparatului va recomand AR.FreeFlight, o aplicatie foarte complexa care va pune la dispozitie optiunile perfecte pentru a controla fiecare functie a Parrot AR Drone 2.0. Dispozitivul face in continuare un Wi-Fi HotSpot la care trebuie sa va conectati iDevice-ul si din aplicatie puteti directiona drona fie folosind giroscopul incorporat, fie folosind joystick-uri, iar pentru un control cat mai bun va recomand sa incepeti cu joystick-urile, mai ales daca sunteti incepator.

  In versiunea 2.0 a Parrot AR Drone a fost imbunatatit sistemul de control al aparatulul, acesta isi mentine mult mai usor echilibrul in aer si raspunde mult mai usor la comenzi, asa ca incepatorii il vor putea controla mult mai usor. Desigur ca este recomandabil sa utilizati aparatul in spatii deschise, insa aveti foarte mare grija cand il scoateti afara deoarece daca se indeparteaza la mai mult de 50m de voi pierdeti posibilitatea de a il conecta si s-ar putea sa nu il mai gasiti.

  Per total consider Parrot AR Drone 2.0. drept o mare, mare imbunatatire fata de prima versiune a aparatului, il consider a fi o metoda foarte buna pentru a va distra in timpul liber, mai ales daca aveti prieteni cu drone asemanatoare. Principala problema identificata de mine in testarea dronei este autonomia bateriei deoarece aveti parte de aceleasi 10 minute de zbor si de aceeasi ora de incarcare, insa, daca aveti mai multe baterii la dispozitie nu vor fi prea multe probleme. Parrot AR Drone 2.0 il gasiti in magazinul online al celor de la Orange la pretul de 319€, insa daca aveti putina rabdare si asteptati revenirea caniculei, atunci beneficiati de promotia care va reduce pretul in functie de temperatura de afara.

18 COMENTARII

  1. Am cumparat unul prin luna mai de pe amazon.de si inca de la primul zbor afara, la o altitudine de aprox 15 m, a aparut o eroare si a picat ca o piatra… motor, transmisie, elice = rupte (pret piese aprox 60e). Am decis sa il trimit inapoi si mi s-au rambursat banii integral. O jucarie destul de scupa…

  2. Am avut si eu parrot primul model. Contrar celor spuse este destul de rezistent la cazaturi, avand destule aterizari fortate cu el. Este o jucatie interesanta si distractiva dar te plictisesti de ea daca nu te pasioneaza cu adevarat.
    Nu vreau sa numar inconvenientele dar este o chestie la inceput de drum. Peste 5-6 ani estimez ca va ajunge la un nivel tehnologic la care va merita din plin banii. Pana atunci astept:D

  3. Eu va recomand varianta celor de la griffin, care se numeste Helo TC. Costa doar 39€, este un elicopter cu o arhitectura clasica, dar din pacate nu dispune de o camera. Interesant este k vine si cu cateva elice de schimb. Am luat cativa pereti si cateva podele si este in perfecta stare de functionare.

  4. aseara am incercat un test pentru o filmare nocturna.
    de cum s-a inaltat am crezut ca a inebunit, nu mai avea autostabilizare, devenind foarte greu de controlat cand ma uit pe display: alert vision error, …ramasese chior.
    in seara asta am sa incerc cu o iluminare la sol:)

  5. Daca il folositi afara,cel putin prima varianta care am avut-o eu, la orice pala de vant se destabiliza. De aceea la altitudine devine incontrolabil. Am vazut ca asta al doilea ar fi mai destept la partea cu stabilitatea dar n-am testat concret. Pentru fun e interesant mai ales a arata extraterestru cu cele 4 elici si lunea casca gura faca te vad prin parcurile bucurestene cu el:))

  6. mersi pentru informatie, insa eu cand am cumparat-o acum o luna am intrebat si nu aveau nimic ca si accesorii, ma interesa 2 baterii de rezerva.
    O sa mai incerc.

  7. @Tnt mersi de rsp au pe site-ul acela de toate numai setul de roți nu e pe stoc.. Poate il aduc si pe ala! Mai in erc si la Orange desi pun pariu ca nu vor avea.

  8. am si eu nevoie de o aripa cu totul, mi`a picat si nu se mai aprinde ledu, s`a stricat motorasul. are cineva din vreunul defect, sau pot gasi nou?

  9. Este sensibil ca un ou de 300+ euro.
    Cum il atingi de un obiect cum plesneste asa incat sansa de a-l strica este enorma si iminenta.
    Softul nu functioneaza (video) pana nu-i dai permisiuni de acces la albume si geolocare.
    Nu dati banii pe el sau plangeti.