Vanzarile terminalului iPhone 4S scad considerabil in timp ce utilizatorii asteapta iPhone 5

  SUA este pentru Apple cea mai importanta piata de desfacere si acolo compania incepe sa piarda teren in fata competitorilor sai. Nu calitatea slaba a produselor convinge lumea sa nu mai cumpere iPhone-uri, ci apropierea lansarii iPhone 5, iar Apple sufera de pe urma zvonurilor cu privire la viitorul dispozitiv. Daca iPhone 4S era cel mai bine vandut smartphone al celor 3 operatori americani, in ultimele 2 luni dispozitivul a cedat locul, cel putin la 2 operatori, in fata terminalelor Samsung si HTC lansate in aceasta primavara.

  Era normal ca Apple sa piarda primul loc avand in vedere ca iPhone 4S implineste in curand 1 an de la lansare si zvonurile legate de iPhone 5 conving orice consumator ca este bine sa mai astepte doua sau trei saptamani inainte de a face o achizitie. Desi se zvonea ca pe 12 septembrie Apple va prezenta iPhone 5 in cadrul unei conferinte, deocamdata compania nu a trimis invitatii pentru eveniment desi 8 zile ne despart de el. Ce va face Apple vom afla in perioada urmatoare, insa deocamdata zvonurile raman valabile.

  Situatia din SUA se repeta cel mai probabil si in alte piete deoarece zvonurile legate de iPhone 5 au ajuns la ochii si urechile tuturor.