Evasi0n – iata cum te poti pregati pentru lansarea solutiei de untethered jailbreak pentru iOS 6.0 – iOS 6.1

  In cursul acestei nopti, sau in cursul zilei de maine ar trebui sa avem disponibila Evasi0n, solutia de untethered jailbreak pentru iOS 6.0, iOS 6.0.1, iOS 6.0.2 si iOS 6.1. Hackerii sunt aproape de finalizarea solutiei de jailbreak, o testeaza acum cu oameni de incredere, vor extinde rapid numarul de utilizatori care o testeaza si teoretic pana luni dimineata ar trebui sa o avem disponibila pentru download si ar trebui sa putem face jailbreak. Incep acest articol cu sfaturi prin a va spune ca daca ati facut OTA Update la iOS 6.x, adica direct din iDevice, s-ar putea sa nu puteti face jailbreak cu evasi0n, sau s-ar putea sa aveti probleme in timpul procesului de jailbreak, ori dupa el, si este recomandabil sa faceti un restore prin iTunes inainte de jailbreak.

  Daca nu ati facut OTA Update, sau daca ati facut restore dupa OTA Update, atunci, exista doua situatii de pregatire, una pentru cei care au jailbreak, si una pentru cei care nu au jailbreak. Daca nu aveti jailbreak facut iDevice-ului vostru atunci situatia este extrem de simpla deoarece trebuie doar sa faceti un backup cu iTunes/iCloud(Settings>iCloud>Backup) si informatiile din terminalul vostru vor fi salvate. Dupa ce faceti backup, si daca nu aveti inca iOS 6.x instalat, puteti folosi butonul Update sau restore din iTunes, pentru a face update, insa trecerea de la iOS 5 la iOS 6 va duce la stergerea aplicatiilor si a tuturor informatiilor din iDevice-uri. Important de retinut este ca in cazul unui restore, veti sterge tot din dispozitiv, iar backup-ul nu salveaza toate pozele, toate mesajele si nici aplicatiile instalate de pe alte conturi, insa cu iCloud puteti reinstala toate informatiile acestea, mai putin aplicatiile obtinute prin piratare.

  In cazul in care aveti jailbreak si nu va intereseaza sa salvati aplicatiile/tweak-urile descarcate prin Cydia sau aplicatiile piratate, atunci puteti urma toate instructiunile de mai sus. In cazul in care doriti sa salvati aplicatiile din Cydia, atunci puteti folosi aplicatii precum xBackup sau PKGBackup pentru a salva tot ce aveti si a reinstala pachetele dupa restore. Aplicatiile piratate nu pot fi salvate si reinstalate automat dupa restore, deci nu va asteptati sa puteti face asa ceva si toate aplicatiile piratate vor fi sterse automat in timpul procesului de update sau restore. Avand in vedere ca Installous a disparut si functionalitatea AppSync este pusa sub semnul intrebarii, va puteti astepta sa existe posibilitatea ca aplicatiile piratate sa nu mai poata fi instalate in terminalele voastre.

  Daca aveti deja iOS 6.x instalat in terminal, desi nu este necesar sa faceti un backup, puteti face acest lucru pentru a fi siguri ca procesul de jailbreak nu merge gresit si nu va sterge datele din terminale. In mod normal acest lucru nu ar trebui sa se intample, insa este bine sa fiti pregatiti.

  Daca aveti alte intrebari, va rog sa le lasati in comentarii.

40 COMENTARII

  1. Salut! Stiti cumva ce gavey as putea folosi pt un iphone 5 – ios 6.1 ? E codat orange si vreau sa il folosesc pe vodafone ! Multumesc anticipat !

  2. Am un i4 ios 6.0.1 tethered,cu pastrare baseband de 4.1 (am gevey).pot face jailbreak peste jailbrek.ul tethered? Sau cum???

  3. Salut zaoane am o intrebare ca sa fiu mai sigur am un iphone 4s si vreau sa pun ultimul soft de 6.1 si vreau sa fiu mai sigur daca merge sa mai fac jailbreak si as vrea sa stiu daca este bun softul de 6.1 mai bun decat 6.0.1 . Ms astept raspuns de la tine . Salut

  4. @zaone O intrebare am…Detin un iphone 4 cu jail la 5.1.1 si il folosesc numai pt GPS ( e foarte stabil si nu am avut probleme de navigare fata de alte telefoane ,navi etc) ai ideee merge bagat installous dupa sau nu e compatibil cu 6.1 (Pt install cu el stiu ca se inchide conexiunile date si wifi)sau nu mai merge instalat deloc ? (raspunsul poti sa il dai acum sau dupa jailbreak?)

  5. Daca deja am Ios 5.1.1 Jailbreak ,mai trebuie sa imi salvez SHSH -ul ? Sau Cydia deja l-a salvat?
    Ma gandesc sa las o portita de downgrade la 5.1.1.

  6. pt cei cu gevey merge
    numa sa aveti grija sa nu faceti update la baseband (deocamdata insa nu va recomand sa face update cei care va bazati pe gevey unlock)

    daca 6.0.1 ii bai rau sau mai bun decat 6.1, ei bine diferente majore nu o sa observati
    cateva chestii schimbate prin setari si cam atata

    daca ati avut facut jb la oricare versiune de iOS precedenta si ati deschis cel putin o data Cydia, atunci aveti deja shsh blobs-urile salvate.
    oricum sugerez sa incercati tinyumberella sa le aveti in PC la voi (desi aparent inca nu se poate face downgrade de la iOS 6.x la 5.x indiferent daca aveti blobs-urile)

  7. Deci eu am 4s cu gevey soft 6.0.1… Nu vreau sa fac update… Vreau doar sa bag jailbreak… Nu am mai avut niciodata cred jailbreak… Cum sa procedez?

  8. @Virgil: R-SIM este pentru iPhone 5.
    @Tanache alin: Pai despre ce vorbim noi aici? Teoretic ar trebui sa mearga la fel de bine.
    @Mihai: Da, trebuie reactivate.
    @Hybrid: Nu.
    @Pisboy: E salvat sigur in Cydia si ar trebui sa il vezi deja acolo.
    @Silviu: Nu stiu, baseband-ul nu ai oricum cum sa il pastrezi, asa ca mai bine ramai la 6.0.1 pana se clarifica lucrurile.
    @Oprea Andrei: Da.
    @Silviu: Ramai la ce ai si faci jailbreak cand apare.
    @Edy: Asta : http://www.idevice.ro/2012/09/28/iata-cum-poti-rezolva-problema-functiei-auto-brightness-pe-ios-6/

  9. Da nu e adevarat,trecerea de la 5.1.1 la 6.1 nu sterge nimic din iPhone dacă dați update din iTunes,dacă dati restore,se sterge dacă nu va folosiți backupul. Appsync pentru iOS 6 îl găsiți in diferite repo-uri dar nu vi le zic ca-mi sterge domnu’ Zao commentul,iar alternativa pentru installous,tot așa găsiți pe net,da nu zic .

  10. Salut,
    Ce imi recomandati :
    xBackup sau PKGBackup ?
    Este diferenta mare de pret intre ele. Nu conteaza, dar vreau sa stiu care este mai buna si care este diferenta intre ele.
    Multumesc.

  11. Am un 3gs blocat in orange (MC133RO) ios 4.2.1 untethered. Vreau sa fac update la ios 6 doar pt applicatiile free din app store, dar eu am cartela cosmote si vreau sa stiu daca cu noul jailbreak pt ios 6 se mai poate face unlock. Un mic tutorial daca poate cineva sa il faca pt cei cu tel blocate in retea. Multumesc anticipat

  12. eu am un iphone 5 necodat, am facut update la 6.1 OTA, insa cand am incercat sa fac Restaurare din iTunes primesc “eroare 3194”, am reinstalat itunes si la fel primesc. Stie cineva o solutie?

  13. iphone 4 am ios 6.01 facut cu OTA update, doresc sa fac update la 6.1 din itunes care ar fii ordinea operatie ca sa fie ok pt jailibreak?

  14. am un iphone 4 si am facut update de la 4.3.1 la ios 6 iphone era blocat in orange franta si era decadat cu gery sim si dupa update la ios6 nu mai merge e blocat.exista vreo solutie de deblocare sau inca nu a aparut nimic.

  15. si aplicatia vShare ce face pana la urma este in loc de installous dar nu ai cum sa instalezi games nimic ca nu mai este appsync nu???? Corect???sau vrb eu aiurea???

  16. ajutati-ma cu un sfat ,vreau sa fac update la 6.1 si si dupa pasul ”extragere software” imi apare eroare ”iPhone-ul nu a putut fii actualizat.Discul pe care incercati sa il utilizati este plin.Ce e de facut?

  17. Zaone spune-mi te rog :
    xBackup sau PKGBackup ?
    Este diferenta mare de pret intre ele. Nu conteaza, dar vreau sa stiu care este mai buna si care este diferenta intre ele.
    Multumesc.