Peste 20.000 de studenti chinezi si-au luat imprumuturi pentru a cumpara iDevice-uri

  iDevice-urile sunt extrem de iubite in China, chiar daca nu oricine isi permite sa cumpere unul dintre terminalele concepute de catre compania Apple. Cei care nu au suficiente resurse monetare pentru a face acest lucru au totusi optiunea de a lua un imprumut pentru a isi finanta o achizitie si peste 20.000 de studenti au facut deja acest lucru. Peste 25 de milioane de dolar au fost imprumutati, cu dobanda de pana la 47%, de la o institutie financiara din China, ei au fost utilizati pentru a achizitiona iDevice-uri, iar o parte dintre studenti au renuntat sa mai achite ratele dupa o perioada de timp.

BEIJING: Over 20,000 college students have taken high-interest loans to buy fancy electronic products, mostly Apple devices, in central China’s Wuhan city. From the start of January 2012 to the end of February 2013, the students have applied for loans of 160 million yuan ($25.76 million) from Home Credit China (HC China), a subsidiary of international investment business PPF Group, reported Xinhua. “We have lost touch with about 100 of them, getting no response to calls or letters reminding them about delayed payments,” said Liu Mingwei, Wuhan regional manager with HC China, Wednesday.

  Avand in vedere ca exista destui chinezi care isi vand organe pentru a cumpara iDevice-uri, ideea de a lua un imprumut pe care nu il poti plati nu pare a fi chiar atat de departe de realitatea in care ne aflam. In regiunea Wuhan, unde s-au luat aceste imprumuturi, exista peste 1 milion de studenti si vorbim doar despre o regiune a Chinei, deci in intreaga tara ar putea fi sute de mii sau poate chiar milioane de studenti care fac acest lucru.