Prima Pagina iMessages iMessage are o vulnerabilitate ce permite floodarea utilizatorilor, iOS 6.1.4 ar urma...

iMessage are o vulnerabilitate ce permite floodarea utilizatorilor, iOS 6.1.4 ar urma sa o rezolve

  In cursul ultimelor zile cativa hackeri dezvoltatori de solutii de jailbreak si dezvoltatori de tweak-uri/aplicatii pentru Cydia au fost atacati ieri prin intermediul sistemului iMessage de catre cateva persoane dornice sa faca rapid bani. Practic sistemul iMessage are o vulnerabilitate care permite floodarea utilizatorilor prin trimiterea a mii de mesaje, inclusiv cu caractere speciale. Rezultatul final este imposibilitatea de a mai utiliza aplicatia Messages pentru a citi/trimite/primi mesaje, lucru pe care l-au experimentat toti cei atacati.

  Tot acest atac s-a facut cu ajutorul unui AppleScript ce permitea trimiterea rapida de mesaje prin iMessage direct de pe desktop-uri, iar partea proasta este ca trimiterea unor mesaje cu multe caractere Unicode impiedica deschiderea aplicatiei in iOS. Combinarea acestor elemente intr-un singur mesaj face imposibila redarea lor in aplicatia Messages, iar cei care erau atacati nu puteau sa isi foloseasca in vreun fel aplicatiile. Metoda utilizata de catre persoana/persoanele din spatele atacului este veche de cel putin o luna si reprezinta o problema de securitate pentru Apple.

  p0sixninja a reusit sa contacteze cateva persoane pe care le cunoaste in cadrul Apple si spune ca ar trebui sa ne asteptam ca iOS 6.1.4 sa rezolve aceasta problema. Era oricum de asteptat ca iOS 6.1.4 sa fie lansat mai devreme sau mai tarziu pentru a bloca noul bug care permite inlaturarea passcode-ului din LockScreen, iar el ar putea rezolva inclusiv aceasta problema.

 • carlos

  ca si cu trecerea de password code? :))

 • Cristi

  In ritmul asta se va ajunge la 6.1.299 , fiecare saptamana va avea un nou update. Mi se pare mie sau apple a inceput sa o cam dea in bara??…. Si acum sariti pe mine !!

 • MarioXXL

  Nu ti se pare @cristi … ai dreptate. Vând iPhone 4 ,16GB + carkit TomTom la 350€. Telefonul este nou in cutie

 • claudiu91

  daca nu rezolva ceva cu bateria in maxim 1 luna imi vand telefonul si trec la htc one… am dat o caruta de bani pe iphone 5, dar m-a dezamagit rau de tot… nu pot sa scot o zi intreaga… am 2 incarcatoare de masina care nu sunt compatibile cu iphone-ul, nici macar sa-l incarc on the go nu pot

 • Mario

  Nu prea vad cum s-ar putea rezolva aceasta problema in iOS, floodingul trebuie contracarat de pe serverele iMessage, de exemplu prin impunerea unei temporizari de cateva secunde intre doua mesaje consecutive sau chiar mai lunga, daca se observa o activitate neobisnuita.

 • remus

  problema cu bug-ul din music player la rotirea ecranului cand se va rezolva???