Universitatea Boston a actionat compania Apple in judecata pentru incalcarea unor brevete de inventie

  Boston University, una dintre prestigioasele universitati americane, a actionat in judecata compania Apple, sustinand ca aceasta a incalcat un brevet de inventie pentru o componenta hardware dezvoltat de catre un profesor de-al sau. In anul 1997 profesorul Theodore D. Moustakas ar fi inventat un semiconductor si l-ar fi brevetat, iar compania Apple ar fi utilizat tehnologia pentru a produce o componenta care a fost implementata, in iPhone 5, MacBook Air si tabletele iPad. Separat de Apple, cei de la universitate au actionat in judecata alte 8 companii pentru acelasi lucru, Samsung si Amazon aflandu-se printre ele.

Boston University is taking on the richest consumer electronics company on the planet, claiming Apple ripped off a computer engineering professor’s patented electronic semiconductor and stuffed it into the world’s most popular devices. In a bombshell lawsuit filed yesterday in U.S. District Court of Massachusetts, the university alleges that a small electronic component patented by computer engineering professor Theodore D. Moustakas in 1997 is included in the iPhone 5, iPad, and MacBook Air. BU has filed a total of eight identical claims against smaller manufacturers and device-makers as well as two other high-profile companies, Samsung and Amazon, in the past year.

  Cei de la universitate trebuie sa demonstreze ca fie intentionau sa produca bani cu aceasta tehnologie, fie cineva a licentiat-o deja, iar daca vor reusi sa convinga instanta de potentialul financiar al tehnologiei, atunci ar putea primi cateva zeci de milioane de dolari numai de la Apple. Nu ar fi exclus ca toate companiile care ar fi utilizat componenta sa o fi facut pentru ca universitatea nu a cerut vreo plata pentru utilizarea ei, ori pentru ca ea nu era utilizata de cineva, insa acest lucru va fi decis in urma procesului.