Apple ar putea avea probleme cu lansarea iWatch in China

  Zilele trecute compania Apple a inceput sa inregistreze ca marca denumirea iWatch in mai multe tari de pe glob si s-a aflat rapid ca in tari precum SUA si Marea Britanie denumirea este deja inregistrata de catre anumite companii. In afara acestor piete esentiale pentru Apple, se pare ca in China exista o situatie oarecum similara, denumirea iWatch fiind inregistrata in ultimii ani de catre mai multe companii. Partea buna pentru Apple este ca inregistrarile au devenit invalide, desi ele au apartinut unor producatori de ceasuri sau periferice pentru calculatoare.

A total of nine companies — three of which are established watch or computer peripheral sellers — have registered the iWatch trademark in China over the years, but most of them are currently invalid. The “iWatching” name, however, is still in force and similar enough to give Apple’s legal department headaches if they register “iWatch” in China. Apple is already facing “copycat” lawsuits from Chinese companies that accuse Apple of infringing on trademarks for Siri and the name Snow Leopard.

  Apple ar putea inregistra denumirea iWatch ca marca in China, insa o inregistrare pentru denumirea iWatching le-ar putea da batai de cap si ar putea fi motiv pentru initierea unor procese in viitor. Apple poate desigur sa licentieze sau sa cumpere marcile iWatch in toate tarile in care nu le poate inregistra, insa asta inseamna o cheltuiala de zeci de milioane de dolari, iar compania probabil n-ar fi dispusa sa faca asemenea miscari acum.