Apple pregateste un sistem care ar imbunatati autonomia bateriei in functie de locatiile in care calatorim

  Apple este o companie care stie ca autonomia terminalelor mobile reprezinta o mare problema pentru utilizatori, asa ca ea cauta metode de a o imbuntati si o aplicatie pentru un nou brevet de inventie ne prezinta o parte dintre planurile sale. Compania Apple sustine ca poate sa imbunatateasca autonomia bateriei terminalelor mobile in functie de locatiile prin care calatorim noi, totul cu ajutorul unui sistem inteligent. Cei de la Apple spun ca in baza locatiei in care ne aflam, iOS-ul ar putea inchide automat componente ale iDevice-urilor pentru a economisi energie.

For example, using a GPS sensor the mobile electronic device may determine, based on its current location, that it may be at least eight hours before the mobile electronic device will be recharged or otherwise connected to an external power source. In this case, the mobile electronic device may modify the power management scheme by adjusting one or more characteristics or settings. In some examples, the mobile electronic device may reduce a data fetching rate (e.g., for email or other data), decrease a display brightness, turn off select applications or prevent those applications from running, and so on.

  Sistemul celor de la Apple ar monitoriza in mod constant modul in care utilizatorii, aplicatiile si componentele consuma energie, iar in baza locaitiei le-ar putea limita consumul. Folosind GPS-ul, sistemul ar verifica statusul bateriei si in functie de distanta fata de casa/locatia catre care trebuie sa ajungem, calculeaza cate ore vor trece pana cand dispozitivul urmeaza sa ajunga la incarcat, calculeaza timpul care urmeaza sa treaca pana la descarcarea completa, in baza actualei rate de utilizare, si poate dezactiva functionalitatea unor componente, poate limita anumite functii ale iOS, etc.

  Sistemul modifica profilele de managent pentru consumul de energie, totul in baza calculelor facute dupa analizarea statisticilor de utilizare, iar ideea este buna. Desigur ca sistemul nu va fi util in orice conditii, insa in mare ar trebui sa imbunatateasca autonomia bateriei pentru multi.

4 COMENTARII

  1. Mai bine ar incerca gasirea unui nou tip de baterie, sa inoveze in domeniul asta. Vad ca incep sa fie si ei ca noi romanii: daca nu suntem in stare sa facem drumurile … facem SUV-uri pentru ele (Duster-ul).

  2. un astfel de sistem mai mult ar consuma din baterie daca o luam asa,sa puna macar o baterie de 2000mah ,oricum fata de alte smartphone-uri in decurs de un an iPhone-ul se tine cel mai bine la baterie,afara de iPhone mai am un note2 care tinea mai mult ca iphone cand l-am luat,acum cam dupa aproape un an nu mai e asa roz situatia

  3. Avem procesoare puternice, avem rami multi, avem ecrane , avem 4g , dar nu avem baterii de generatie noua, oare de ce? Trebuie sa ne intrebam invers daca ar exista baterii performate cate ramuri economice ar evolua in ceva nou ?