Iata cum un tweak din Cydia genereaza bani pentru dezvoltator consumandu-ti resursele fara ca tu sa stii

  Enable WebGL este un tweak prezentat cu mult timp in urma in Cydia si rolul sau este, in aparenta, de a activa tehnologia WebGL in browserul Safari al iDevice-urilor noastre. Ceea ce dezvoltatorul nu spune in descrierea tweak-ului este ca acesta incarca in background bannere publicitare o data la fiecare 5 minute, generand automat bani pentru el. Intr-un articol detaliat publicat in cursul noptii, un dezvoltator descrie intreaga procedura utilizata pentru generarea de bani fara ca utilizatorii sa stie, iar partea cea mai proasta este ca sistemul utilizat in tweak afecteaza atat performantele iDevice-ului, cat si autonomia sau traficul de date disponibil in abonament.

There are several iframes, including a now-defunct news link. The advertising links appear to commonly use “Nobitazzz” and “felixcat” as the affiliate key, which pretty much rules out the possibility this is a compromised innocent site Finishing up the HTML, there are several more affiliate iframes and JavaScript to refresh the page every five minutes. Regular background refreshes could keep your CPU awake, be taxing on your battery, plus slowly and silently wear down at your data plan.

  Din pacate tweak-ul nu poate fi modificat pentru a elimina tot ceea ce a introdus dezvoltatorul, insa cel care a descoperit problema a scris un script mai bun. Din pacate acestea sunt riscurile utilizarii solutiilor de jailbreak, insa partea buna este ca vorbim doar despre incarcarea unor pagini web si nimic mai mult. Din pacate iOS-ul devine la fel de vulnerabil precum Android-ul dupa eliminarea restrictiilor impuse de catre compania Apple si trebuie sa aveti extrem de mare grija ce instalati in terminale dupa efectuarea unui jailbreak.