Apple ne permite sa dezactivam sistemul pentru eliminarea zgomotelor ambientale din timpul convorbirilor telefonice

  In iPhone 4 compania Apple a implementat un microfon pentru eliminarea zgomotelor ambientale din timpul convorbirilor telefonice, atunci unii utilizatori plangandu-se din cauza faptului ca nu pot purta conversatii “normale” cu interlocutorii lor. Software-ul din spatele microfonului pentru eliminarea zgomotelor ambientale a avut nevoie de cateva imbunatatiri de-a lungul timpului, iar pana la lansarea iPhone 5S si iOS 7 Apple a reusit sa le rezolve, insa asta nu inseamna ca voi trebuie sa il utilizati.

  Prin intermediul meniului Settings>General>Accessibility, compania Apple ne permite sa dezactivam acest microfon prin simpla dezactivare a optiunii Phone Noise Cancelation. Dupa dezactivarea optiunii s-ar putea sa generati probleme pentru interlocutori care v-ar putea auzi mai greu, insa totul depinde de terminal si de reteaua de telefonie.

10 COMENTARII

  1. LOL. Mie mi se pare unul din cele mai bune feature-uri pe care le au iphone-urile in general. Mi se pare o aberatie sa auzi toate sunetele din jurul persoanei cu care vorbesti sau din jurul tau! Daca esti spre ex intr-o zona cu trafic intens, fara aceasta optiune, nu exista chip sa te poti intelege!

  2. Partea cu “Apple a implementat un microfon pentru eliminarea zgomotelor ambientale în iPhone 5” e misleading. Acel microfon există de pe vremea iPhone 4 (prezența lui e dovedită de orificiul acela mic, cu diametrul de aprox. 1mm de lângă conectorul pt. jack-ul căștilor la iPhone 4 și 4S). Just sayin’ 🙂

    Back on topic, eu am ajuns demult la concluzia că Apple nu implementează nimic la întâmplare. E clar că au avut un motiv întemeiat din moment ce au plătit echipa de developeri iOS să adauge toggle-ul. Care o fi motivul, însă, n-am nici cea mai vagă idee 🙂 Ce n-aș da să particip la o ședință de brainstorming a echipei lui Craig Federighi în Cupertino 😀

  3. intrebare : pe iph 4S de ce nu apare acest buton de phone noise cancelation? in loc de butonul acela am reglaj ptr audio stanga dreapta.

  4. Noise cancelation functioneaza neuniform, uneori face ceea ce trebuie si elimina zgomotul ambiental alteori (in functie de zgomotul din jur) taie si vocea interlocutorului si auzi doua cuvinte din trei. Sotia mea are i5 si la inceput eram plin de nervi ca nu intelegeam ce spune si ea ca trebuie sa repete tot. In ios6 sistemul nu putea fi dezactivat asa ca a fost destul de neplacut. In plus skype pe i5 era inutilizabil fara casti caci acelasi sistem producea microfonie sau pur si simplu taia vocea cu totul.

  5. Pe ce iPhone is ce IOS ?
    Pe iPhone 4s cu IOS 7.0.2(11A501) nu ese aceasta optiune.
    E doar optiunea de a regla stanga/dreapta.
    Multumesc pentru precizari.

  6. Acel toggle este disponibil doar pentru iphone 5/5s.
    @coco, pe skype si respectiv pe facetime (audio or video) optiunea nu se activeaza, cel putin la mine. Iar cat tine de acele intreruperi generale, eu tind sa cred ca sunt de la reteaua operatorului de telefonie.