Apple actualizeaza suitele iWork si iLife

  Asteptate de cateva zile, noile versiuni ale aplicatiilor din suita iWork si iLife vor fi disponibile incepand de astazi in App Store si Mac App Store. Aplicatia iPhoto va avea o interfata noua si un nou mod de organizare pe iDevice-uri, Apple implementand inclusiv posibilitatea de a genera card-uri din aplicatie. iMovie are deasemenea o interfata complet modificata, cei de la Apple implementand efecte pentru modificarea vitezei clipurilor video si optiunea de a introduce clipuri video in interiorul altora, aceste functii fiind disponibile doar pe Mac-uri pana in prezent. Toate filmele facute prin iMovie sunt disponibile pe toate produsele Apple daca sunt sincronizate cu iCloud. Aplicatia Garageband va avea o interfata noua, va permite editarea a 32 de track-uri de muzica pe iDevice-urile noastre, aceasta functie fiind cel mai probabil disponibila pe iPhone 5S si noile tablete din aceasta seara.

  Acum aplicatiile din suita iWork sunt compatibile cu toate tipurile de documente, ele au disponibile o interfata complet noua pentru OS X si iOS, aceasta permitand o mult mai simpla administrare a documentelor disponibile in ele. In aplicatia Numbers noua interfata pentru iOS permite o mult mai frumoasa generare si prezentare a spreadsheet-urilor, ele fiind interactive si permitand efectuarea de prezentari extrem de rapid. In cazul Keynote vorbim despre implementarea unor efecte si animatii noi pentru utilizatori, majoritatea dintre ele fiind disponibile pe iDevice-urile celor de la Apple, dar si pe Mac. Una dintre cele mai interesante functii noi se numeste Collaboration si ea permite editarea simultana si in timp real a documentelor de pe orice iDevice sau Mac, utilizatorii putand modifica documentele in acelasi timp oriunde s-ar afla.

Toate aplicatiile pentru iOS si OS X sunt disponibile gratuit pe produsele achizitionate si activate acum, ele fiind disponibile incepand de astazi in App Store.