Apple prezinta noul Mac Pro

  In cursul acestei seri compania Apple a prezentat din nou noua versiune a Mac Pro, produsul companiei avand un procesor Intel Xeon E5 cu procesoare quad-core care au 6, 8 si 12 nuclee, pana la 30 MB l3 cache si 40 de linii PCI Express de generatia a treia. Toate acestea se compania cu memorie RAM DDR3 ECC de 1866 MHz care au un controller cu patru canale, ele oferind o latime de banda de 60 GB/s, pana la 64 GB putand fi implementati. Separat de ele, compania Apple a implementat placi video AMD FirePro care au pana la 4096 de proceesoare pentru streaming, doua bus-uri de 384 de biti, pana la 12 GB de GDDR5 VRAM, latime de banda de 528 GB/s si 7 teraflopi.

   Pe partea de conectivitate vorbim despre implementarea Thunderbolt 2 care ofera latime de banda de 20 Gb/s si ofera posibilitatea de a conecta pana la 6 dispozitive pentru fiecare port. Noile placi video permit conectarea a maxim 4 ecrane 4K la noul Mac prin intermediul HDMI 1.4 special implementat pentru aceste ecrane.

  Pretul de pornire al noilor Mac-uri este de 3000$ si ele vor fi disponibile in magazinele Apple din Decembrie.

Articolul precedentApple anunta noi versiuni ale MacBook Pro Retina Display
Articolul următorApple actualizeaza suitele iWork si iLife
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.