Prima Pagina aplicatii Animatiile din iOS “sunt rulate” la 32 KM/h

Animatiile din iOS “sunt rulate” la 32 KM/h

  Avand in vedere ca este duminica, imi fac timp pentru a discuta una dintre nebuniile aparute pe internet zilele acestea. Va spuneam ca iOS 7 genereaza pentru unii oameni stari de ameteala sau de greata in timpul utilizarii si ca iOS 7.0.3 rezolva aceasta problema. Analizand putin animatiile din iOS 7, cineva a reusit sa descopere ca, in realitate, la baza acestor probleme ar putea sta o situatie destul de reala. Incep cu animatia pentru deschiderea aplicatiilor din Springboard, aceasta facandu-se, conform calculelor cuiva, la o viteza de 7.24 KM/h. Daca va intrebati cum a fost calculata viteza, ei bine se presupune ca acea iconita se deschide dintr-un punct imaginar aflat la 1.62 metri distanta de ochii nostri, zoom-ul pentru deschiderea aplicatiei pe intregul ecran facandu-se in 0.8 secunde, viteza fiind de 7.24 KM/h.

  Trecand acum la deschiderea aplicatiilor din interiorul folderelor, viteza creste, avand in vedere ca aplicatiile se deschid dintr-un folder, deci dintr-un punct imaginar ceva mai indepartat. Conform calculelor, punctul imaginar se afla la 5.87 metri distanta de ochii nostri, procesul de zoom facandu-se in 0.8 secunde, viteza de zoom fiind de 26.3 KM/h. Totusi, avand in vedere ca efectul de zoom este mai rapid pana la jumatatea acoperirii ecranului si apoi incetineste, s-a calculat ca viteza finala de deschider ar fi de 32 KM/h, o viteza medie de circulare prin Bucuresti intr-o ora de trafic aglomerat.

  Acum, in baza acestor calcule pentru unii se explica starile de greata intampinate de anumie persoane, insa ramane sa va convingeti voi singuri daca imaginatia bogata a unora are sau nu legatura cu realitatea.

 • OpreAndreIoan

  Înseamnă că cei cu rău de mașină trebuie să își oprească animațiile:))

 • Patronu

  Ce misto :))

 • Aurelian

  Ca sa nu se descarce telefonul dupa 3 ore, cred ca toti trebuie sa oprim animatiile si toate noile functii de “succes” din ios 7. Practic nu ma pot bucura de prea multe functii noi pentru ca pe toate le-am dat pe OFF.

 • Adi

  @Aurelian Practic ar trebui sa treci pe nokia 1100 si sa te opresti din a da sfaturi.

 • Aurelian

  @Adi mersi mult de sfat. Chiar o sa il urmez.

 • Pingback: iOS 7.1 rezolva problemele care generau stari de ameteala pentru utilizatori | iDevice.ro()