Apple achizitioneaza Topsy pentru minim 225 de milioane de dolari

  De cateva luni de zile compania Apple a inceput sa achizitioneze in mod constant companii mici pentru imbunatatirea serviciilor sale, iar astazi aflam ca Topsy este cea mai recenta achizitie. Topsy este o companie care a dezvoltat mai multe sisteme de monitorizare in timp real a retelelor sociale pentru a permite cautarea de statistici si informatii despre continutul publicat in ele, insa specialitatea sa este Twitter-ul. Cheltuind minim 225 de milioane de dolari pentru Topsy, se speculeaza ca Apple ar intentiona sa utilizeze compania pentru a imbunatati metodele de promovare a iTunes Radio, insa probabil la mijloc exista intentii mai importante.

Apple Inc. is looking for more of a social life. Apple recently acquired social-media analytics firm Topsy Labs Inc. for more than $200 million, according to people familiar with the matter. Topsy specializes in analyzing the global conversation on Twitter. Its tools can decipher how often a term is tweeted, find an influential person on…

   Un purtator de cuvand al celor de la Apple a confirmat indirect achizitia si desigur ca nu a dezvaluit alte detalii, insa nu vorbim despre o miscare ce ar trebui sa ne bucure in mod deosebit. Topsy are o baza de date masiva cu toate tweet-urile publicate din 2006 si pana in prezent, iar Apple se poate utiliza de tehnologiile companiei pentru a imbunatati sistemele de recomandari pentru melodii, aplicatii, sau orice fel de continut, insa desigur ca abia in cativa ani vom afla ce scop a avut aceasta achizitie.