iPhone 6 urmeaza sa inlocuiasca Gorilla Glass cu ecrane protejate de sticla de safir, Foxconn produce primele prototipuri

  S-a spus cu cateva luni in urma ca Apple ar putea inlocui Gorilla Glass-ul, care protejeaza ecranele sale, cu sticla de safir, iar acest plan al celor din Cupertino incepe sa prinda roade. Conform unor informatii ajunse direct din China, cei de la Foxconn ar fi reusit sa asambleze deja primele 100 de prototipuri ale iPhone 6 care au ecranul protejat cu sticla de safir si nu Gorilla Glass. Desi numarul initial de unitati este mic, se pare ca procesul de asamblare a terminalelor este mult mai complex in urma acestei schimbari, asa ca vorbim despre potentiale noi probleme cu stocuri in perioada lansarii.

  Desi Apple colaboreaza la construirea unei fabrici americane care sa produca sticla de safir pentru ecrane, se pare ca o serie de parteneri asiatici ai sai au facut investitii in achizitionarea de echipament nou pentru productie, totul probabil in baza incheierii unor contracte noi cu Apple. In momentul de fata Apple protejeaza camera iPhone/iPad-urilor folosind sticla de safir, insa si Touch ID-ul butonului Home, asa ca in momentul de fata compania are destula experienta cu acest material pentru a lua o decizie atat de radicala precum implementarea sa in panoul de protectie a ecranului.

  Acestea fiind spuse, se pare ca Apple va experimenta pe noi in 2014 un nou tip de panou de protectie pentru ecrane.