BlackBerry actioneaza in judecata un fost vicepresedinte senior dupa angajarea in cadrul Apple

  Sebastien Marineau-Mes este fostul videpresedinte senior al diviziei de software din cadrul BlackBerry, actual vicepresedinte al diviziei Core OS din cadrul Apple, el fiind actionat in judecat de catre fostul sau angajator in urma plecarii. Daca va intrebati ce anume i-a motivat pe canadieni sa ia aceasta masura, ei bine se pare ca Marineau-Mes a parasit fosta sa companie cu doar doua luni dupa anuntarea superiorilor, asta in conditiile in care contractul sau de angajare ii cere ca in cazul unei demisii plecarea sa aiba loc la 6 luni de la anuntarea evenimentului.

  In cadrul acestui proces cei de la BlackBerry cer ca angajatul sa revina in cadrul companiei si sa lucreze inca 4 luni inainte de a putea parasi, asta in conditiile in care de peste 3 luni de zile el este angajat al celor de la Apple. Instanta a dat castig de cauza celor de la Blackberry in acest proces, asa ca Sebastien Marineau-Mes va fi in final obligat sa revina in cadrul fostei sale companii pentru inca 4 luni de zile, situatia fiind una extrem de delicata, deoarece el are probabil un rol activ in cadrul Apple si este implicat in proiecte importante.

  Aceasta nu este, cel mai probabil, prima oara cand o asemenea decizie este data intr-un asemenea caz, insa intreaga situatie este cat se poate de neobisnuita.

3 COMENTARII

  1. Conform codului muncii, este foarte corect ce au facut cei de la bb, dar intentia lor este mai degraba de a-i aduce un prejuudiciu de imagine privind integritatea sa in cadrul apple

  2. BlackBerry dezvolta în momentul de fata un nou OS 10.3 care va fi de mare succes. Noile funcții ale OS-ului sunt fantastice.

  3. Si mie imi place sistemul lor nou, total lag free. La capitolul asta poate bate si ios-ul pt ca sunt harnici. Acum pe OS BB 10 poti instala app care merg pe android in modul developer. Daca vor face sa mearga si cele din IOS, apple va avea probleme sau BB vor acea proces ;))