iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch – un nou document intern al Apple sustine lansarea

  Zilele trecute v-am spus ca lansarea iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch este ceruta de catre angajatii Apple printr-un document intern distribuit in companie, iar astazi vedem noi detalii provenite din el. Conform documentului, care in baza afirmatiilor lui Phil Schiller a fost scris de catre angajati cu functii prea putin importante, Apple are nevoie de un  iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch pentru a-si mentine incasarile mari. Conform angajatilor, piata smartphone-urilor cu ecrane de 4 inch si pret mai mare de 300$ nu mai inregistreaza vreo crestere, asa ca Apple are nevoie de ceva diferit.

  Aceasta schimbarea ar trebui sa fie reprezentata de smartphone-uri cu ecrane mai mari de 4 inch care sa aiba un pret de vanzare de minim 300$, dar si smartphone-uri cu ecrane de maxim 4 inch care sa aiba un pret de vanzare de maxim 300$, cea de-a doua conditie fiind departe de ceea ce ofera Apple. In baza acestor probleme operatorii de telefonie mobila incearca sa blocheze vanzarile de iPhone-uri pentru care trebuie sa plateasca subventii mari in vedearea vanzarii si pe care nu le pot controla asa cum isi doresc si asa cum pot in cazul celorlalte smartphone-uri Android.

  Adaugam la toate acestea faptul ca producatorii de terminale Android isi imbunatatesc ecosistemele, hardware-ul dispozitivelor proprii si ca ei investesc sume enorme in promovarea terminalelor si reducerea subventiilor pe care operatorii trebuie sa le faca. Luand in calcul toate acestea, angajatii Apple prezinta situatia reala a pietei smartphone-urilor si problemele pe care Apple trebuie sa le rezolve acum, altfel risca sa piarda sume enorme de bani in anii urmatori.

  Pentru Apple rezolvarea ar fi simpla, insa ea ar complica extrem de mult lucrurile pentru dezvoltatorii de aplicatii care trebuie sa isi actualizeze din nou titlurile pentru rezolutii noi, insa totul ar putea merita daca un val nou de clienti ar fi atras catre App Store.