Iata ce rol va juca Beats in dezvoltarea unui televizor Apple

  La scurt timp dupa publicarea informatiilor privind achizitionarea companiei Beats de catre Apple analistii americani au inceput sa ghiceasca intentiile companiei. Printre motivele prezentate de catre ei nu se numara si ceea ce a afirmat Walter Isaacson, scriitorul singurei biografii autorizate a lui Steve Jobs, intr-un interviu facut de catre cei de la Billboard.

Isaacson thinks the Apple-Beats deal is not about headphones or streaming music but rather is about video. He speculates that Cook wants Iovine to run Apple’s content business and help Apple launch the TV product that analysts have been gossiping about for years. The product has been held up because Apple can’t get all the content owners on board.

  Conform publicatiei, Isaacson considera ca achizitionarea companiei Beats de catre Apple nu ar avea legatura cu linia de casti sau cu serviciul de streaming audio, ci cu lansarea unui televizor Apple. Conform lui, Tim Cook si-ar dori ca Jimmy Iovine, co-fondator Beats, sa conduca divizia ce va alege continut special pentru viitorul televizor al celor de la Apple, folosindu-si contactele pentru a incheia contractele cu furnizorii de continut care au refuzat deja Apple.

  Separat de acestea, Isaacson sustine ca in 2002 sau 2003 lui Steve Jobs i s-a prezentat ideea de a achizitiona casa de discuri Universal, condusa de catre Jimmy Iovine la acea vreme, insa achizitia nu a avut loc. Chiar si asa, intrarea lui Iovine in echipa celor de la Apple va ajuta compania sa-si realizeze o buna parte dintre planurile oprite de catre casele de discuri sau marile companii de cablu ori marile televiziuni din SUA.

  Avand atat de multe informatii confidentiale obtinute de la Steve Jobs, Isaacson are cu siguranta o idee foarte clara in legatura cu multe dintre planurile viitoare ale Apple, asa ca afirmatiile sale privind viitorul rol al lui Iovine pentru producerea unui televizor Apple sunt extrem de interesante.