iOS-ul isi pastreaza pozitia in topul sistemelor de operare pentru terminale mobile utilizate in Europa

  iOS-ul este unul dintre cele mai populare sistem de operare pentru terminale mobile, insa in ultimele trimestre fiscale cota de piata detinuta in Europa a scazut constant, Windows Phone si Android fiind principalii castigatori. Conform unui studiu recent facut de catre agentia de analiza Kantar, in momentul de fata iOS-ul detine 17.5% din cota de piata din Europa, Android-ul fiind plasat pe primul loc cu 72.4%, in timp ce Windows Phone-ul ocupa pozitia a treia cu 8.4%.

OS shares across Europe have stabilised with Android holding its position as the number one operating system in Europe, with a 72.4% share of the market. It is followed by Apple with a 17.5% share, while in third place; Windows’ European market share stands at 8.4%. In Britain Android holds 58.2% of the market and iOS 30.2%, while Windows accounts for 9.5%.

  Cifrele acestea reprezinta media europeana pentru cotele de piata detinute de catre aceste sisteme de operare, insa daca privim cotele individuale ale diverselor tari, lucrurile se prezinta diferit. Spre exemplu in Marea Britanie iOS-ul are o cota de piata de 30.2%, in timp ce Android-ul inregistreaza 58.2%, insa problema pentru Apple sta in tarile in care puterea de cumparare este mai mica, Android-ul fiind rege acolo.