Prima Pagina Android iOS-ul isi pastreaza pozitia in topul sistemelor de operare pentru terminale mobile...

iOS-ul isi pastreaza pozitia in topul sistemelor de operare pentru terminale mobile utilizate in Europa

  iOS-ul este unul dintre cele mai populare sistem de operare pentru terminale mobile, insa in ultimele trimestre fiscale cota de piata detinuta in Europa a scazut constant, Windows Phone si Android fiind principalii castigatori. Conform unui studiu recent facut de catre agentia de analiza Kantar, in momentul de fata iOS-ul detine 17.5% din cota de piata din Europa, Android-ul fiind plasat pe primul loc cu 72.4%, in timp ce Windows Phone-ul ocupa pozitia a treia cu 8.4%.

OS shares across Europe have stabilised with Android holding its position as the number one operating system in Europe, with a 72.4% share of the market. It is followed by Apple with a 17.5% share, while in third place; Windows’ European market share stands at 8.4%. In Britain Android holds 58.2% of the market and iOS 30.2%, while Windows accounts for 9.5%.

  Cifrele acestea reprezinta media europeana pentru cotele de piata detinute de catre aceste sisteme de operare, insa daca privim cotele individuale ale diverselor tari, lucrurile se prezinta diferit. Spre exemplu in Marea Britanie iOS-ul are o cota de piata de 30.2%, in timp ce Android-ul inregistreaza 58.2%, insa problema pentru Apple sta in tarile in care puterea de cumparare este mai mica, Android-ul fiind rege acolo.

 • Nimeni

  Germania, Franta, Italia, Spania nu au putere mica de cumparare si totusi sunt dominate de Android. Nu e bine sa generalizam.

 • Aurelian

  Nu este neaparat vorba de puterea de cumparare. Eu cunosc in Spania persoane care au foarte multi bani si care folosesc Huawei.

 • frantZ

  Corect , lucrez in Danemarca iar aici puterea de cumparare e enorma fata de Romania ( exemplu :au cate 3 masini in fata curtii )iar android e “regele “

 • alex

  poate veti sari cu jigniri, insa parerea mea e ca dupa ce WP va ajunge la maturitate deplina, (wp 9) va pune in pericol ambele sisteme de operare atat ios cat si android..eu voi merge pe wp chiar din toamna prin achizitionarea unui Nokia Lumia 930 (toate terminalele lansate cu wp 8,1 vor beneficia de upgrade timp de 5 ani de la Microsoft-declaratia noului CEO)

 • marsell

  daca pretul telefoanelor cu adroid porneste de la 30 de $. Si ala mai e smartphone?

 • real

  @alex
  wp a pierdut startul
  nu au venit cu nimic nou
  magazinul de apps cam slabut
  telefoane scumpe in comparatie cu ce ofera
  au crezut ca dau lovitura asociand numele nokia cu microsoft dar nu cred ca au reusit
  “vor beneficia de upgrade timp de 5 ani” ??? ,e de verificat

 • Qwerty

  Străinii sunt avari, la abonamente. La abonamente mai mari au o reducere consistenta la iPhone 5s sau 5c, pe când samsungul si nokia se da gratis… Aici e problema