ICEEfest 2014 : Iata cati utilizatori Shazam exista in Romania

  Shazam este cel mai mare serviciu care ne ofera posibilitatea de a afla numele melodiilor care canta in jurul nostru, totul folosind o aplicatie pentru terminale mobile. In cadrul ICEEfest 2014 cei de la Shazam au prezentat cateva informatii despre serviciul lor, dar si despre utilizatorii din Romania, 2 milioane de romani folosind lunar serviciul Shazam pentru a afla numele melodiilor pe care le aud oriunde s-ar afla.

  Avand 470 de milioane de utilizatori in lumea intreaga, Shazam are o baza de utilizatori aproape la fel de mare precum cea a WhatsApp Messenger, iar componenta romaneasca pare nesemnificativa. Chiar si asa, in Romania majoritatea celor care folosesc Shazam au intre 25 si 34 de ani, barbatii reprezentand 65% din cifra totala de utilizatori, o portiune destul de mare daca ne gandim ca foarte multe femei utilizeaza smartphone-uri.

  In iOS 8 Siri va avea Shazam inclus si va putea recunoaste melodiile imediat ce il deschidem, iar in acest articol v-am prezentat modul in care functioneaza intregul sistem.

  ICEEfest 2014 este organizat de catre ThinkDigital in parteneriat cu Orange Romania.

Foto via.