Apple reduce preturile iMac, Apple TV si Mac Mini in Europa

  Cu doar cateva ore in urma compania Apple a lansat iMac 2014, un nou model al iMac 21.5 inch care este mai ieftin, dar are componente inferioare produselor lansate anul trecut. Avand Apple Store Online inchis timp de multiple ore, compania Apple a profitat de ocazie pentru a reduce si preturile Mac Mini, Apple TV, dar si a unor modele ale iMac in anumite tari din Europa care au Apple Store Online.

  Mai exact, modelele Mac Mini sunt acum cu 30€ si pana la 60€ mai ieftine in functie de tara, pretul mediu de vanzare al acestui produs fiind de 619€ in majoritatea tarilor europene. In ceea ce priveste Apple TV< reducerea de pret este de 10€ si 20£ pentru magazinele europene, schimbarea preturilor fiind aplicata numai in aceasta regiune geografica, nu si in SUA, unde preturile raman in continuare neschimbate.

 In ceea ce priveste iMac-urile, Apple a redus cu 100£ preturile versiunilor cu ecran de 21.5 inch in Marea Britanie, reducerea fiind de 150£ in cazul modelelor cu ecran de 27 de inch. Reducerea acestor preturi nu a fost anuntata si nu se aplica pentru restul tarilor din Europa, dar nici pentru SUA, asa ca vorbim probabil doar despre o ajutare a preturilor in functie de fluctuatiile dolar-euro-lira sterlina.