Primul cablu Lightning USB reversibil este disponibil pentru achizitie

  Pentru iPhone 6 compania Apple se pregateste sa lanseze un cablu Lightning USB reversibil la ambele capete, insa compania Truffol i-a luat-o inainte cu un asemenea accesoriu. In imaginea de mai sus aveti prezentat cablul conceput de catre cei de la Truffol, el putand fi introdus in orice orientare atat intr-un port USB, cat si in portul Lightning al iPhone 5, compatibilitatea sa extinzandu-se la toate modelele de iDevice-uri care au conector Lightning.

   Cablul are un pret de 10$ si din pacate nu este certificat de catre compania Apple, asa ca utilizarea sa nu este recomandata pentru ca exista riscul de a va electrocuta sau de a va distruge componentele terminalelor. Chiar si asa, aparitia sa denota faptul ca o multitutine de alti producatori se pregatesc sa lanseze pe pata componente similare, chiar daca Apple inca nu si-a lansat un cablu propriu de acest gen.

  Separat de toate acestea, se pare ca Apple ar putea avea probleme in a comercializa cabluri USB reversibile, o companie americana avand brevetata deja tehnologia si comercializand produse de acest tip in SUA. Ramane de vazut daca Apple a dezvoltat o tehnologie mai buna, indeajuns de diferita, sau daca a licentiat dreptul de comercializare, insa este clar ca Apple va lansa cabluri reversibile proprii.