Prima Pagina Camera iPhone 6 Plus vs DSLR EOS 5D Mark III

iPhone 6 Plus vs DSLR EOS 5D Mark III

  iPhone-urile au fost comparate in repetate randuri cu DSLR-urile disponibile pe piata si de fiecare data produsele companiei americane au pierdut, insa asta nu a oprit un website american sa faca o comparatie noua. Camera iPhone 6 Plus a fost comparata de data aceasta cu un DSLR EOS 5D Mark III, pentru el fiind utilizate obiectivele pe care le puteti vedea in imaginea de mai sus, intregul setup costand nu mai putin de 8000$, daca ar fi sa il cumparati din vreun magazin american.

iPhone 6 Plus vs DSLR

  Cei care au facut testul spun ca iPhone 6 Plus are o camera mai mult decenta care in anumite situatii inregistreaza poze a caror calitate se apropie intr-o buna masura de cea a DSLR-ului folosit pentru teste. Desigur ca pana la urma calitatea imaginilor si oportunitatea de a cumpara un DSLR pentru poze sau a folosi un smartphone ramane la alegerea fiecarui utilizator, iar ceea ce trebuie sa intelegeti toti este ca un smartphone este bun pentru poze de moment, dar nu va inlocui vreodata un DSLR.

  Daca va intrebati de ce sunt facute teste de acest gen, ei bine raspunsul este cat se poate de simplu: pentru a vedea cat de mult evolueaza anual calitatea senzorilor de imagine implementati in smartphone-uri, acestia obtinand de multe ori rezultate mult mai bune decat o multitudine de camere compacte. In toata comparatia de mai jos, poza facuta cu iPhone 6 Plus este intotdeauna prima.

 

 

 

 

 

 • KlaudiNhO

  Totusi sa fim realisti

 • AppleForever

  cosmin tu ce mizerie folosesti daca iphone e o mizerie?desigur comparatia este aberanta

 • Seeb

  Cine a facut comparatia asta, foarte posibil sa fie unul care a pus pentru prima data mana pe un DSLR, asa ca lasati la o parte Iphonu 6, ca e mai bun si un aparat compact in realizarea fotografiilor. Cu 5D Mark III nici nu se poate compara, mai ales ca inafara de primul obiectiv, restul sunt din gama Ultrasonic L :))) As vrea sa rad, dar am buzele crapate :))

 • Cosmin Băluță

  Cam irelevant testul deoarece fotografiile făcute cu i6+ sunt procesate (automat – culori, lens correction, luminozitate, contrast, noise reduction și alte corecții), iar cele cu DSLR nu sunt procesate.

 • @Cosmin Băluță: Poti controla ISO-ul in iOS 8.

 • iRaz

  Prostii. Nici nu suporta termen de comparatie.

 • unu

  Atata vreme ca nu ai pozele originale, nu poti spune daca sunt facute cu iphone sau cu 5D mark III. Oricum, se vede reaua intentie a celui care a facut pozele, deoarece la fotografia cu zidul de caramida, a folosit un obiectiv cu distanta focala foarte scurta, si care a deformat sever liniile drepte.
  Reaua vointa se vede si prin faptul ca la Canon a folosit o valoare ISO foarte mica, asa ca sa iasa fotografiile cat mai intunecate 🙂
  Nu trebuie sa fii cunoscator ca sa iti dai seama ca Mark III nu poate scoate fotografii atat de slabe.

 • Pingback: Jailbreak iOS 8 iPhone 6 iPhone 6 Plus | iDevice.ro()

 • @unu: Sunt mai multe poze in sursa, diverse ISO-uri, etc. Desi unii dintre voi au inteles in mod eronat ca iPhone 6 Plus este egal unui DSLR, realitatea este alta. Habar nu am cum ati ajuns unii la concluzia asta, dar ma rog.

 • unu

  @ zaone, salut! Eu nu as fi spus ca prin testele astea se insinueaza ca iphone 6 ar fi peste un DSLR cu senzor full frame, dar atunci cand sunt comparate, te gandesti ca trebuie sa ai un punct de referinta si sa judeci o camera fata de cealalta.
  M-am uitat in pozele de la sursa, dar informatiile exif lipsesc cu desavarsire, deci nu poti spune care sunt parametrii fotografiilor. Trebuie sa ma bazez pe ceea ce se scrie in articolul sursa.
  Oricum, de subliniat este faptul ca iphone are o camera foarte buna. Pentru utilizatorul obisnuit, este tot ceea ce are nevoie. La nivelul la care au ajuns camerele foto pe smartphone-uri, nu mai poti face o departajare majora intre ele: toate sunt suficient de bune pentru cerintele unui fotograf amator.
  Daca ai un DSLR, nu esti un fotograf bun, ci doar un fotograf cu un DSLR.

 • Rudyx

  Oameni buni, bagati-va mintile in cap! Fiecare gadget cu ale lui ! E o mare aberatie sa faci comparatie un smartphone cu o camerea DSLR de varf din gama profi. Parerea mea ca nu prea mai avet ce publica pe aici. Incercati sa facet comparatie cu ale voastre smartphonuri si atat! Multumesc ! Sper ca am fost auzit