Mac Mini 2014 are performane inferioare modelelor vechi

  Mac Mini 2014 a fost prezentat si lansat de catre compania Apple la sfarsitul saptamanii trecute, cei din Cupertino luand decizia de a nu le mai oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege modele echipate cu procesoare quad-core. Aceasta decizie nu este chiar atat de grozava pentru viitorii utilizatori de Mac Mini deoarece noile produse au performante inferioare celor lansate de catre compania Apple la sfarsitul anului 2012, acelea fiind totusi echipate cu procesoare quad-core.

  Dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, Mac Mini 2012 are performante aproape duble, in unele cazuri, fata de Mac Mini 2014, partea buna fiind ca in testele single-core performantele sunt superioare pentru noul model. Din pacate ceea ce conteaza sunt testele multi-core deoarece ele arata adevarata performanta a unui produs, iar in acest caz lipsa celor doua nuclee pentru procesor ofera performante inferioare, dar acest lucru era de asteptat pentru o schimbare de acest gen.

  Daca va intrebati de ce a luat Apple aceasta decizie, ei bine se speculeaza ca Apple a decis a nu implementeze procesoare quad-core in Mac Mini 2014 din cauza noilor procesoare Intel Haswell. Aceste procesoare au nevoie de doua socket-uri pentru a se conecta la placa de baza, daca au procesor quad-core, dar numai de unul pentru procesoare single-core, Apple fiind nevoita sa produca doua placi de baza diferite pentru produs. In trecut procesoarele aveau nevoie de un singur socket pentru placa de baza, astfel ca Apple a decis sa renunte complet la procesoarele quad-core pentru a nu dezvolta o placa de baza diferita pentru proesoarele cu 4 nuclee.