Tutorial: Instalare Cydia dupa iOS 8.1 jailbreak Pangu pe iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone și iPad

  Jailbreak iOS 8.1 este disponibil de câteva ore bune pentru iPhone, iPad și iPod Touch, iar de câteva zeci de minute avem și o versiune a Cydia care este compatibilă cu iOS 8.1 și poate fi instalată în câțiva pași simpli de către voi. Din păcate în momentul de față compatibilitatea Cydia cu iOS 8.1 se rezumă doar la instalarea aplicației în terminalele noastre și accesarea datelor din diversele repo-uri ale sale, deoarece restul aplicațiilor și tweak-urilor nu sunt compatibile încă cu această versiune a sistemului de operare.

  iOS 8.1 jailbreak trebuie făcut în prealabil și urmând instrucțiunile de mai jos veți instala Cydia în câțiva pași simpli și deși teoretic nu ar trebui să întâmpinați probleme, este indicat să faceți totuși un backup datelor voastre în eventualitatea în care veți fi obligați să faceți restore. Această procedură poate fi efectuă numai după ce faceți jailbreak iOS 8.1, iar pe prima pagină găsiți un tutorial potrivit.

  Inainte de a parcurge tutorialul, cititi acest articol, altfel veți urma procedura degeaba.

Tutorial Instalare Cydia dupa iOS 8.1 jailbreak Pangu

Pasul 1

În terminalul vostru deschideți aplicația Pangu și instalati pachetul OpenSSH pentru a avea acces la temrinalul vostru folosind o conexiune Wi-Fi.

Pasul 2

După instalarea rapidă a acestui pachet va trebui să descărcați WinSCP de aici. După finalizarea descărcării instalați-l in calculator. Descărcați și fișierele necesare ale Cydia de aici.

Pasul 3

În terminalul vostru deschideti aplicația Settings, Configurări, accesați meniul Wi-Fi și apăsați butonul albastru i încercuit din dreptul numelui retelei la care sunteți conectați. În noul meniu deschis va trebui să notați adresa IP, sau cifrele din campul IP Address, deoarece ele vor fi utilizate în WinSCP pentru conectare.

Pasul 4

Deschideți WinSCP, alege SCP ca și File Protocol, apoi introduceți adresa IP notată anterior în campul Host Name. Ca și username folosiți cuvântul root, iar ca lși password cuvântul alpine, apoi apăsați Login și acceptati alerta afișată după conectare.

Pasul 5

Acum v-ați conectat la iDevice-ul vostru și ii veți putea accesa fișierele de sistem. Folosind interfața WinSCP navigați către var/mobile/Downloads și copiați fișierele .deb ale Cydia descărcate anterior, dar înainte de acest lucru dați-le o denumire cât mai scurtă, păstrând extensia .deb.

Pasul 6

Fără a părăsi folderul în care ați copiat fișierul .deb, accesați opțiunea Commands din meniul superior dreapta al WinSCP, apoi alegeți opțiunea Open Terminal.

Pasul 7

În fereastra nou deschisă introduceți în campul Enter command următoarea comandă : dpkg -i numefisierlproj.deb numefisiercydia.deb și apoi apăsați tasta Enter sau butonul Execute. După apăsarea butonului va fi inițiată procedura de instalare și probabil veți vedea o eroare care vă spune ca aplicația Cydia nu a putut fi instalată deoarece nu are anumite dependințe.

După afișarea erorii reporniți terminalul și Cydia va fi afișată în ecranul principal, iar după cateva minute de așezare a fișiereșlor de sistem va putea fi utilizată.

54 COMENTARII

  1. dupa login in aplicatia WinSCP apare acces interzis si se solicita din nou o parola…asa cum apare si in a doua imagine de la pasul 4. Nu stiu cum se trece la pasul 5. Help

  2. @Bogdan: Daca va da eroare la login inseamna ca nu ati introdus bine username/password. Trebuie username: root si password:alpine, am scris si in articol.
    @cosmin: Da, am corectat-o acum.

  3. pai asa am pus dar da erroare este undeva o greseala de a noastra oare? sau este un tool de jb de kko chinejii dreacu prosti toata lumea il regreta pe GEO HOT ala cand scotea solutii le facea tata nu se juca:)

  4. @Dylosu: Username-ul root si parola alpine sunt folosite de ani de zile, deci astea sunt sigure. Daca ai pus corect IP-ul terminalului tau, SCP la metoda de conectare pentru transfer si ai lasat portul 22, dar tot da eroare, atunci habar nu am care e problema.

  5. dupa ce mi-am bagat cydia am repornit telefonul si nu mai pornea asa ca i-am facut restore, din cauza jailbreak-ului mi-am pierdut toate datele 🙁

  6. Am instalat Cydia 1.1.9 din link-ul de mai sus, se instaleaza totul OK, cand intru in ea imi apare imaginea cu Preparing Filesys si dupa imi da crash.
    Am instalat Cydia 1.1.12, la fel … imi intra si iese din aplicatie.
    Ce sa fac ?

  7. Si eventual poate ne spui de unde sa downloadam Cydia mai exact ca asa sa iau aiurea un fisier si sa mi stric telefonul, prefer sa nu, deci?!

  8. Incercat de 6 ori. Cydia nu apare in nicio pagina. exista in var/mobile/Downloads/cydia.deb dau comanda imi da erorile si tot nu apare ….sorry isnt working.
    Asteptam un tutorial ok.

  9. Daca nu apare cydia , reluati procedurile pana apare . Eu am facut mai simplu , am intrat prin winscp in private/var/media si am facut un folder numit Cydia cu acces 7777 si in el alt folder numit AutoInstall tot cu acces 7777 si am pus amandoua .deb acolo . Restart telefon si a aparut cydia .

  10. Pe iphone 6 a mers din prima dar dupa ce am instalat screenreccydia se deschide doar o secunda si se inchide. Ii fac un restore si astept un update. Apropo daca stie cineva o aplicatie care inregistreaza ecranul la o calitate mai buna (720 1080) ? Sau o alta modalitate cu pc win

  11. Pe iphone 6 a mers din prima Apropo daca stie cineva o aplicatie care inregistreaza ecranul la o calitate mai buna (720 1080) ? Sau o alta modalitate cu pc win

  12. @eric: Tutorialul e ok, alta procedura nu exista, am instalat aseara cydia cu el. Ai repornit telefonul dupa ce ti-a afisat erorile, asa cum am spus in articol.
    De fapt, toti cei care nu aveti Cydia, ati repornit telefoanele? Prin repornit se intelege inchis si deschis sau hard reset, nu blocare si deblocare.

  13. Am respectat toti pasii de aici + instalare jailbreak. Totul a mers conform tutorialului, doar ca imi da crash aplicatia cydia. Nu pot intra in ea deloc.

  14. “cydia_1.1.13_iphoneos-arm.deb” si “cydia-lproj_1.1.12_iphoneos-arm.deb” le-am instalat pe ambele fara sa umblu la cel vechi, si am reusit sa il rulez. Am bagat si mobilesubstrate + swipeselection +zeppelin (neactualizate) si merg ca unse.

  15. deci nu va chinuiti ca nu merge instalat cydia ,asteptati un update de la pangu care sa includa cydia este o minciuna ca ar functiona asa am incercat o zi intreaga fara sa fac ceva gresit si cydia nu apare in device dar sunt mandra ca am un tel jaibreak-an cu pangu instalat de trebuie sai fac restore ca sa scap de sigla chinezeasca

  16. Buna seara! Am un iPhone 5s neverlocked de 32 gb, am reusit cu brio sa fac jailbreack pe ios 8.1, problema a fost la instalarea cydia, am facut cum scrie pe site-ul dumneavoastra, nu a mers, am facut cum au facut altii pe youtube, nu a mers… oi fi eu prost dar am dat restore la iphone de 3 ori si acum nu pot scapa de pangu si de cydia care dispare cand o deschid… ce sa fac sa scap de ele, sau sa pot instala cydia normal, de nervi am cam sters tot ce era prin pangu din telefon…

  17. exista vreo cale ca sa sterg acest jailbreack? mi-a distrus telefonul… am dat restore si nimic.. tot ramane si nu merge, cand dau instalarea openssh imi da eroare, cydia este in iphone dar apare si dispare, iar instalarea am facuto fix ca in tutorial! ce sa fac ca sa scap de acest jailbreack?

  18. dpkg: serious warning: files list file for package `io.pangu.loader’ missing, assuming package has no files currently installed.
    (Reading database … 1062 files and directories currently installed.)
    Preparing to replace cydia-lproj 1.1.12 (using cydia-lproj_1.1.12_iphoneos-arm.deb) …
    Unpacking replacement cydia-lproj …
    Preparing to replace cydia 1.1.13 (using cydia_1.1.13_iphoneos-arm.deb) …
    Unpacking replacement cydia …
    Setting up cydia-lproj (1.1.12) …
    Setting up cydia (1.1.13) …

    🙁 si nu se intampla nimic la iphone nici o schimbare nu cydia nu nmk de ce ?

  19. Salut.Nu merge daca am telefonul conectat la wireless si calculatorul conectat prin cablu la acelasi wireless?Trebuie si calculatorul tot prin wireless?