iOS 8 si OS X Yosemite iti permit sa partajezi fisiere intre iPhone si Mac

  Lansand iOS 8 si OS X Yosemite compania Apple le permite in sfarsit posesorilor de iPhone/Mac-uri sa partajeze rapid fisiere intre acest tip de produse, desi in trecut functionalitatea nu era disponibila. Pentru a partaja fisierele trebuie mai intai sa activati AirDrop din Control Center pe iPhone si mai apoi in aplicatia Finder a OS X Yosemite sa accesati meniul AirDrop si va trebui sa activati functia, daca nu este disponibila deja, iar iPhone-ul ar trebui sa apara acolo.

  Pentru transferul de fisiere este necesar ca ambele terminale sa fie conectate la o retea Wi-Fi si sa aiba Bluetooth-ul pornit, dar nu trebuie sa le aveti pe ambele conectate la aceeasi retea Wi-Fi. Pentru a partaja fisiere din iOS pur si simplu selectati o poza sau un clip video, iar in meniul de partajare AirDrop veti vedea Mac-ul vostru pe care il veti selecta cu o apasare, un mesaj de alerta fiind mai apoi afisat in OS X, acceptarea sa incepand transferul fisierului.

  Pentru a transfera un fisier din OS X Yosemite in iOS 8 va trebui sa accesati meniul AirDrop al Finder-ului si sa faceti drag & drop pentru un fisier peste icontia iPhone-ului vostru. Din pacate doar poze sau clipuri video pot fi partajate, iar functia este disponibila inclusiv pentru tabletele iPad sau iPod Touch.