Prima Pagina aplicatii iOS 8 si OS X Yosemite iti permit sa partajezi fisiere intre...

iOS 8 si OS X Yosemite iti permit sa partajezi fisiere intre iPhone si Mac

  Lansand iOS 8 si OS X Yosemite compania Apple le permite in sfarsit posesorilor de iPhone/Mac-uri sa partajeze rapid fisiere intre acest tip de produse, desi in trecut functionalitatea nu era disponibila. Pentru a partaja fisierele trebuie mai intai sa activati AirDrop din Control Center pe iPhone si mai apoi in aplicatia Finder a OS X Yosemite sa accesati meniul AirDrop si va trebui sa activati functia, daca nu este disponibila deja, iar iPhone-ul ar trebui sa apara acolo.

  Pentru transferul de fisiere este necesar ca ambele terminale sa fie conectate la o retea Wi-Fi si sa aiba Bluetooth-ul pornit, dar nu trebuie sa le aveti pe ambele conectate la aceeasi retea Wi-Fi. Pentru a partaja fisiere din iOS pur si simplu selectati o poza sau un clip video, iar in meniul de partajare AirDrop veti vedea Mac-ul vostru pe care il veti selecta cu o apasare, un mesaj de alerta fiind mai apoi afisat in OS X, acceptarea sa incepand transferul fisierului.

  Pentru a transfera un fisier din OS X Yosemite in iOS 8 va trebui sa accesati meniul AirDrop al Finder-ului si sa faceti drag & drop pentru un fisier peste icontia iPhone-ului vostru. Din pacate doar poze sau clipuri video pot fi partajate, iar functia este disponibila inclusiv pentru tabletele iPad sau iPod Touch.

 • Liviu

  Eu am transferat chiar acum din iPhone 5s in mac pro fara probleme…adica din iOS 7.0.4 in yosemite. Merge si cu iOS7 nu doar cu 8-ul…

 • Odin

  If a Mac you’re using with AirDrop was manufactured before 2012, you can ONLY send and receive files with other Mac computers.
  Asta ar trebui adăugat pentru ca să nu creezi un hype cum că ar AirDrop ar merge între orice Apple device 😀

 • askforme

  SDeci sa inteleg din spusele lui @Odin, ca intre un iMac 27 mid 2010 si un iPhone 5s cu iOS 8 nu functioneaza ? Multumesc de raspuns,anticipat !

 • eugen

  Trebuie sa fie o anumită varianta de mac ca sa meargă?! Ca la mine nu merge.