Tim Cook admite că este gay, este felicitat de președintii Microsoft sau Google, de Bill Clinton și nu numai

  Într-o scrisoare emoționantă publicată în cursul acestei zile, CEO-ul Apple Tim Cook a recunoscut în fața întregii planete că este homosexual, dar acest lucru era cunoscut de ani de zile de prieteni, colaboratori și presa din întreaga lume. Chiar dacă nu a negat vreodată orientarea sa sexuală, Tim Cook a vorbit pentru prima oară public despre modul său de viață și a atras simpatia și laudele unora dintre cei mai puternici oameni de pe planetă prin acest gest.

  Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, Satya Nadella, CEO al Microsoft, fostul președinte SUA Bill Clinton și multe alte persoane l-au lăudat pe Tim Cook pentru curajul de spune în fața întregii lumi ca este mândru de a fi homosexual. Deși pentru unii vestea este surprinzătoare, realitatea este că ea va avea un impact major în mediul tehnologic din SUA, deoarece vorbim despre președintele uneia dintre cele mai iubite companii de pe planetă care recunoaște că este homosexual.

  Anunțul făcut de către Tim Cook astăzi va supăra unii fani Apple, va atrage alții noi către brand, dar este un mesaj puternic spre alte companii care vor privi ușor diferit modul de integrare al persoanelor cu orientări sexuale diferite. Tim Cook este un om foarte puternic prin prisma jobului pe care îl are, iar suportul său pentru comunitatea gay ajută la o mult mai bună integrare a angajaților la locurile de muncă, la respectarea drepturilor lor și nu doar atât.

  Tim Cook este un om extrem de curajos pentru că a admite faptul ca ești gay fiind plasat într-o poziție cu atât de multă putere nu este un lucru simplu și curajul său va motiva probabil alți lideri să își recunoască adevărata personalitate.