iPhone 6 și iPhone 6 Plus au o problemă majoră fără rezolvare din cauza lăcomiei Apple

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost lansate în septembrie de către Apple și la câteva săptămâni de la apariția lor pe piață unii utilizatori au început să raporteze existența unei probleme extrem de deranjante despre care v-am vorbit aici. Mai exact, se pare că unele iPhone 6 și iPhone 6 Plus au probleme cu aplicații care se închid din senin, dar mai mult decât atât, unele terminale repornesc singure și refuză să mai încarce iOS-ul, singura rezolvare fiind înlocuirea la Apple Store.

  Compania Apple nu a reușit să rezolve problema cu iOS 8.1, iar acum aflăm exact ce anume stă la baza sa. În versiuni cu 128 GB spațiu de stocare ale iPhone 6 și iPhone 6 Plus, adică exact cele afectate, compania Apple foloseste un mediu de stocare NAND flash TLC(triple-level cell). În trecut Apple a folosit medii de stocare SLC(single-level cell) sau MLC(multi-level cell), acestea fiind mult mai stabile și mai rapide decât cele TLC, însă în cele mai recente smartphone-uri foloșește acest din urmă model fiind mai încet și mult mai problematic.

Some in the industry point out that considering that technical defects mainly occur in the 128GB version of the iPhone 6 Plus, there might be a problem in the controller IC of triple-level cell (TLC) NAND flash. TLC flash is a type of solid-state NAND flash memory that stores three bits of data per flash media cell. It can store two to three times as much data as a single-level cell (SLC) that stores one bit of data and a multi-level cell (MLC) solid-state flash memory that stores two bits of data. Moreover, TLC flash is more affordable. However, TLC is slower than SLC or MLC in reading and writing data.

  Acum dacă vă întrebați de ce ar fi ales Apple să folosească o componentă mai slabă din punct de vedere cantitativ, ei bine prețul acesteia este semnificativ mai mic decât cel al mediilor de stocare SLC sau MLC, deci vorbim despre o economie făcută în detrimentul utilizatorilor. Deși acest tip de mediu de stocare poate înmagazina mai multe date, din păcate se pare că el este și mult mai problematic, dar partea bună este că Apple înlocuiește toate unitățile afectate.

To reduce cost, Apple reportedly used TLC NAND flash in the 128GB version of the iPhone 6+ and some other models. Previously, TLC NAND was used in some iPads, whereas more expensive but more stable MLC NAND was used in most of the iPhone series.

  Deși surse din Asia spun că Apple ar putea rechema în service terminalele cu probleme, cred că totul se va rezuma doar la înlocuirea celor trimise de utilizatori în service-uri.