Prima Pagina aplicatii Copii ar putea muri in viitor din cauza sistemului de criptare a...

Copii ar putea muri in viitor din cauza sistemului de criptare a datelor din iOS 8

  iOS 8 are implementat un sistem complex de criptare a datelor, astfel ca Apple nu poate decriptat mesajele sau alte date din terminalele utilizatorilor nici macar daca agentiile federale americane ii cer acest lucru cu mandate judecatoresti. FBI si alte agentii politienesti au criticat dur acest nou sistem de criptare a datelor spunand ca el atrage infractorii, iar acum departamentul de justitie al SUA vine cu afirmatii similare. Conforn unui reprezentant al departamentului de justitie din SUA, sistemul de criptare a datelor din iOS 8 ar putea fi cauza pentru mortile unor copii, sau alte infractiuni care pun in pericol viata altor persoane.

The meeting last month ended in a standoff. Apple executives thought the dead-child scenario was inflammatory. They told the government officials law enforcement could obtain the same kind of information elsewhere, including from operators of telecommunications networks and from backup computers and other phones, according to the people who attended.

  iOS 8 nu mai stocheaza local cheile pentru decriptarea datelor inmagazinate in terminale, astfel ca Apple nu mai poate decripta acele date chiar daca la mijloc ar fi viata unei persoane si aceasta este principala problema, conform departamentului de justitie din SUA. Managerii companiei Apple au fost socati de scenariul prezentat de catre departamentul de justitie pentru aceasta problema si considera ca afirmatiile sunt exagerate, spunand ca agentiile politienesti pot obgine unele date despre infractori de la opratori sau alte companii ce stocheaza informatii in cloud.

  In aceasta idee, Apple sustine sistemul de criptare a datelor pentru protejarea intimitatii utilizatorilor, chiar daca el ar putea atrage infractori periculosi care l-ar putea utiliza pentru a comite infractiuni, dar cu ce ar fi asta diferit fata de ceea ce a facut BlackBerry intotdeauna ?

 • Jack

  O incearca cu coarda sensibila acum dupa ce au cotrobait zeci de ani prin datele personale ale oamenilor.
  Precedentul s-a creat deja, nu e Apple prima companie care cripteaza datele in felul asta, ea doar merge inainte cu ceilalti; cred ca, periculos pentru o companie, ar fi sa nu faca lucrul asta in conditiile in care, pentru cei mai multi utilizatori, e unul dintre cele mai importante lucruri.

 • Srb

  Obsesia guvernului..

 • andreir

  O mica observatie: Apple nu mai stocheaza ei cheia privata cu care sunt criptate datele de pe telefon. Tocmai, ca acum datele sunt criptate folosind passcode-ul stocat local al device-ului la care apple n-are acces.

 • alex :D

  si de android 5.0 de ce nu comenteaza nimic ca si el foloseste sistem de criptare

 • lol

  De ce ar depinde viata cuiva de un telefon

 • Melody

  Diversiune. Dezinformare. Sigur ca se poate decripta orice.

 • EuGeorge

  S-a ajuns in momentul in care toti oamenii stiu ca telefoanele sunt ascultate si ca suntem spionati prin intermediul telefonului,iar acum incearca prin aceasta vrajeala sa ne faca sa avem incredere ca cica telefoanele sunt criptate si nu pot fi sparte de guvernul american,desi acum cateva zile era un articol cum ca fura toate informatile din telefoane cu ajutorul unor antene…
  America este cunoscuta pt controlul si spionatul tututoror cetatenilor prin intermediul telefoanelor,sunt obsedati de control deci mai usor cu vrajeala asta ieftina.

 • vali

  Asa vorbeau unii pe bb ca nu sunt ascultati si ce sa vezi ? Ia saltat ca pe prosti :))) Only marketing !