Copii ar putea muri in viitor din cauza sistemului de criptare a datelor din iOS 8

  iOS 8 are implementat un sistem complex de criptare a datelor, astfel ca Apple nu poate decriptat mesajele sau alte date din terminalele utilizatorilor nici macar daca agentiile federale americane ii cer acest lucru cu mandate judecatoresti. FBI si alte agentii politienesti au criticat dur acest nou sistem de criptare a datelor spunand ca el atrage infractorii, iar acum departamentul de justitie al SUA vine cu afirmatii similare. Conforn unui reprezentant al departamentului de justitie din SUA, sistemul de criptare a datelor din iOS 8 ar putea fi cauza pentru mortile unor copii, sau alte infractiuni care pun in pericol viata altor persoane.

The meeting last month ended in a standoff. Apple executives thought the dead-child scenario was inflammatory. They told the government officials law enforcement could obtain the same kind of information elsewhere, including from operators of telecommunications networks and from backup computers and other phones, according to the people who attended.

  iOS 8 nu mai stocheaza local cheile pentru decriptarea datelor inmagazinate in terminale, astfel ca Apple nu mai poate decripta acele date chiar daca la mijloc ar fi viata unei persoane si aceasta este principala problema, conform departamentului de justitie din SUA. Managerii companiei Apple au fost socati de scenariul prezentat de catre departamentul de justitie pentru aceasta problema si considera ca afirmatiile sunt exagerate, spunand ca agentiile politienesti pot obgine unele date despre infractori de la opratori sau alte companii ce stocheaza informatii in cloud.

  In aceasta idee, Apple sustine sistemul de criptare a datelor pentru protejarea intimitatii utilizatorilor, chiar daca el ar putea atrage infractori periculosi care l-ar putea utiliza pentru a comite infractiuni, dar cu ce ar fi asta diferit fata de ceea ce a facut BlackBerry intotdeauna ?