Foxconn ar putea produce panouri de safir pentru Apple

Foxconn Logo

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar fi trebuit sa contina panouri de protectie din sticla de safir pentru ecrane, dar partenera Apple GT Advanced nu a reusit sa dezvolte materialele necesare pentru folosirea in aceste produse, astfel ca Apple a fost nevoita sa foloseasca in continuare Gorilla Glass. Intr-o incercare de a obtine mai multi bani de la cei de la Apple, compania Foxconn isi construieste in momentul de fata o fabrica de 2.6 miliarde de dolari in China si desi initial s-a crezut ca acolo vor fi produse ecrane pentru iPhone-uri, iata ca in realitate vor fi fabricate panouri de protectie pentru ele.

Taipei, Nov. 25 (CNA) Taiwan’s Foxconn Technology Group, a major supplier of Apple Inc.’s iPhones and iPads, has decided to build a new factory in China to produce sapphire displays for next-generation iPhones, according to a Chinese media report. The China Economic Weekly reported Tuesday that Foxconn has signed an agreement with the Zhengzhou city government in Henan Province, central China, to set up a display factory on a 133-hectare plot of land next to an iPhone 6 assembly plant.

  iPhone 6s ar urma sa fie terminalul care va benefica de aceste panouri de protectie din sticla de safir, dar asta numai daca Foxconn va reusi sa construiasca fabrica in timp util si sa perfectioneze procesul de fabricatie pentru productie la scara larga. Avand o experienta nefericita cu cei de la GT Advanced, Apple nu pot decat sa spere ca Foxconn va reusi sa produca aceste ecrane din sticla de safir pentru viitoarele terminale iPhone, dar ca sa fiu sincer imi vine extrem de greu sa cred ca iPhone 6s va contine o asemenea componenta si cred ca in el vom vedea noul Gorilla Glass 4.