Huawei : Windows Phone nu a generat profit pentru producatorii de smartphone-uri

Huawei este unul dintre cei mai mari producatori de terminale mobile de pe glob si recent si-a reafirmat intentiile de a nu reincepe productia de terminale ce ruleaza sistemul de operare Windows Phone.

huawei logo

Huawei a luat decizia de a abandona platforma Windows Phone cu multe luni de zile in urma, iar acum anunta ca nu va reintra intr-o colaborare cu Microsoft in acest segment dintr-un motiv foarte simplu: nu castiga bani. Joe Kelly, seful diviziei internationale de relatii cu presa, a afirmat recent ca Huawei nu va mai produce smartphone-uri ce ruleaza sistemul de operare Windows Phone deoarece el nu a generat profit in trecut nici pentru ei, nici pentru restul producatorilor de smartphone-uri de pe glob.

Avand in vedere ca majoritatea vanzarilor generate de catre cei de la Huawei sunt in afara SUA, decizia producatorului este cat se poate de logica, Windows Phone-ul nefiind chiar atat de popular in alte zone de pe glob. Afirmatia nu este nici ea chiar atat de surprinzatoare deoarece nu este prima, dar confirma din nou problema majora pe care Microsoft o are in a isi convinge partenerii ca platforma Windows Phone merita sustinuta in continuare.

Cei de la Microsoft nu au reusit sa produca un sistem de operare concurent iOS si Android care sa si genereze incasari pentru producatori, asa ca viitorul sau este cat se poate de sumbru in momentul de fata. Microsoft a cumparat Nokia si isi poate produce singura smartphone-urile in urmatorii ani, dar daca ele nu ii vor aduce profit, atunci divizia va fi cel mai probabil inchisa in cativa ani si Windows Phone va fi dat uitarii.

5 COMENTARII

  1. Cred ca si tel ( cat de rezistent e ce desen are etc) conteaza nu numai ce OS ruleaza… sane uitam la marci mai putin cunoscute ruleaza android si nu vand un “rahat” ….nu vreau sa dau nume….
    BB spre ex are un OS destul de bun si cateva modele de tel destul de bune si cu toate astea nu vand prea multe deci nu e totul OS ci un cumul intre toate astea !!!