Apple castiga procesul intentat pentru stergerea muzicii din iPod-urile clientilor

iPod Clasic muzica stearsa

  Saptamana trecuta v-am spus ca se afla in desfasurare un proces in care compania Apple a fost acuzata ca a sters din iPod-urile propriilor clienti muzica achizitionata din magazine de muzica terte si competitoare iTunes Store. Apple a recunoscut faptul ca a sters muzica din iPod-urile propriilor clienti, motivand aceasta actiune ca una ce avea rolul de a proteja terminalele clientilor de malware-ul existent pe internet, insa realitatea este cunoscuta de lumea intreaga, in ciuda afirmatiilor celor din Cupertino.

  Procesul in care a fost implicata Apple are parte astazi si de o prima hotarare, juriul care a prezidat cazul fiind de parere ca Apple nu  a incalcat legislatia antitrust americana prin actiunile sale de acum un deceniu. Juriul a dat castig de cauza companiei Apple spunand ca actualizarile facute de catre companie prin iTunes pentru iPod-uri au avut rolul de a imbunatati functionalitatea produselor si de a rezolva probleme de securitate, deci stergerea muzicii a fost considerata accidentala.

  Daca Apple ar fi fost gasita vinovata de catre juriul american, atunci Apple ar fi fost pasibila de a fi obligata sa plateasca despagubiri de pana la 1 miliard de dolari catre clientii afectati de catre aceasta problema. Apple a sustinut ca a fost nevoita sa foloseasca un sistem dur de protejare a drepturilor de autor pentru a impiedica piratarea muzicii vandute prin iTunes Store, iar juriul american a crezut-o, procesul avand sanse mici de a fi rejudecat, apelul impotriva deciziei fiind putin probabil.