Prima Pagina Apple LoopPay – Samsung pregateste competitorul Apple Pay (Video)

LoopPay – Samsung pregateste competitorul Apple Pay (Video)

  LoopPay este un startup american care a dezvoltat un sistem de plati mobile pentru o gama diversificata de smartphone-uri, iar compania Samsung ar colabora cu ea de ceva vreme pentru a lansa un competitor pentru Apple Pay. Dupa cum prea bine stiti deja, Apple Pay este primul sistem de plati mobile ale companiei Apple, iar pentru ca Samsung trebuia sa lanseze un serviciu competitor, cei de la LoopPay au acum norocul de a beneficia de atentia lumii intregi si de o investitie masiva in propria tehnologie.

  Spre deosebire de Apple Pay care foloseste tehnologia NFC, LoopPay transmite un semnal magnetic ce imita actiunea de a trece un card bancar printr-un sistem POS, astfel ca el va fi compatibil cu aproape orice sistem care accepta carduri bancare pentru plati. Samsung prezinta LoopPay ca un sistem ce este compatibil cu toate POS-urile de pe glob in care poate fi introdus un card bancar, iar acesta este un enorm avantaj fata de Apple Pay, dezavantajul aparent fata de sistemul Apple fiind securitatea.

LoopPay – rivalul Apple Pay sustinut de Samsung

LoopPay Samsung

  Apple Pay transmite un cod unic pentru fiecare plata facuta de catre utilizatori, iar LoopPay nu face acest lucru, compania cu care colaboreaza Samsung sustinand ca lucreaza la implementarea unei solutii similare. Partea si mai interesanta pentru LoopPay este ca Visa este unul dintre investitorii companiei, deci unul dintre cei doi mari procesatori de plati de pe glob investeste in compania cu care colaboreaza Samsung, iar aceasta ar putea fi o problema enorma pentru Apple Pay-ul celor de la Apple.

  Separat de semnalul magnetic, Samsung ar intentiona sa foloseasca si un chip NFC in tandem cu LoopPay si exista sanse mari ca Samsung Galaxy S6 sa fie terminalul care beneficia de noua tehnologie de plati mobile. Desi cei de la Samsung nu au confirmat oficial informatiile, CEO-ul LoopPay a confirmat ca tehnologia companiei sale va fi implementata intr-un smartphone important in 2015, iar in cadrul CES 2015 vom afla totul.

  • EuGeorge

    Daca se lucreaza pe partea de securitate si daca va putea fi folosit si in Romania va fi grozav.

    @Zaone, ca si ieri mi-a aparut alt nume si alta adresa de email deja completate pt a lasa un comentariu, daca vrei iti trimit pe email printscreen. Probabil asa a comentat cineva cu numele si adresa mea de email.

  • iTu

    si eu am patit ça mi-a aparut un nume si o adresa de email…faina treaba se pare ca si la zaone e probleme nu numai la apple ;)))