Apple se apropie de Romania cu prezentarile 3D pentru Apple Maps

Apple Maps Flyover 3D Budapesta

  Lansand Apple Maps, compania Apple a implementat si un sistem care permitea vizualizarea de prezentari 3D ale unor orase de pe glob. Desi initial prezentarile s-au limitat la SUA si alte cateva orase importante, iata ca acum Apple extinde disponibilitatea la alte tari, inclusiv apropiate Romaniei.

  Incepand de astazi locuitorii orasului Budapesta au posibilitatea de a vizualiza o prezentare 3D a propriului oras cu imagini actualizate din intreaga locatie. Prezentarea 3D a orasului Budapesta prin Apple Maps are la baza imagini inregistrate dintr-un elicopter inchiriat de Apple pentru a survola orasul.

  Compania americana a incercat sa creeze o versiune mai buna a sistemului de vizualizare a hartilor oraselor in baza imaginilor inregistrate din satelir si multi spun ca ea a reusit. Principalul punct de atractie al acestui sistem este faptul ca imaginile sunt recente si sunt de inalta rezolutie, deci vor arata grozav pe terminale.

Apple Maps 3D Flyover pentru Budapesta

Apple Maps Flyover 3D Budapesta 1

  Budapesta este prima capitala din Europa de Est apropiata Romaniei care are parte de Flyover Tour 3D in Apple Maps si asta aduce Apple cu un pas mai aproape de Romania. Desigur ca includerea Ungariei in lista de tari cu 3D Flyover Tour nu inseamna ca Romania va beneficia de asa ceva in curand, dar aceasta este o alta poveste.

  Compania Apple actualizeaza constant sistemul Apple Maps cu harti actualizate ale oraselor din Romania, insa deocamdata el este departe de a fi util. Din pacate Apple a decis recent sa elimine Google Maps din Find My iPhone, lasandu-ne doar cu Apple Maps, deci facand aproape inutil intregul sistem in tara noastra.

  In final merita mentionat faptul ca Apple a extins disponibilitatea functiei 3D Flyover Tour si in  Strasbourg, Dijon, Millau pentru Franta; Budapesta; Malmö in Suedia si orasul Rotterdam al Olandei, Franta fiind tara cu cele mai multe orase ce au acest sistem disponibil.