Motix permite controlarea unui calculator folosind gesturi (Video) – CES 2015

  Motix este un produs prezentat la CES 2015, iar cu ajutorul sau putem inlocui o tastatura si un mouse cu un nou sistem de control folosind gesturi. In clipul video de mai sus aveti prezentata functionalitatea sa si observati ca simpla montare a unui senzor in fata monitorului permite monitorizarea miscarilor degetelor noastre pentru a controla sistemul de operare, pentru a tasta, etc.

  Motix are nevoie si de un accesoriu tactil care trebuie montat pe masa si trebuie atins pentru a actiona sistemul care ne monitorizeaza miscarile si permite controlarea interfatei. Motix este gandit pentru a functiona inclusiv cu sistemele de operare Windows, cat si OS X, astfel ca puteti prelua controlul asupra oricaruia dintre ele fara a atinge efectiv altceva decat acel accesoriu tactil.

Motix – controleaza prin gesturi orice calculator

Motix CES 2015

  Avand in vedere ca vorbim despre un sistem nou de controlare a unui calculator, Motix are nevoie de o perioada de obisnuinta pentru a va oferi aceeasi dexteritate precum in cazul utilizarii unei tastaturi si a unui mouse. Daca ati vazut sistemul Leap Motion, atunci probabil stiti deja ceea ce va oferi Motix pentru utilizatorii de rand in momentul lansarii, diferenta stand in faptul ca al doilea este abia la inceput.

  Motix urmeaza sa fie disponibil pentru achizite la pretul de 120$ din cursul lunii viitoare pentru utilizatorii interesati, insa el va trebui achizitionat din SUA, deoarece nu se stie cand va ajunge in Europa.