Un fost angajat al lui Jony Ive devine seful echipei care creeaza design-ul smartphone-urilor Samsung

Samsung angajeaza un fost angajat al lui Jony Ive pentru a reimprospata design-ul liniei de smartphone-uri vandute in lumea intreaga.

Samsung Logo

  Samsung a inteles in ultimii ani ca design-ul unui smartphone este extrem de important, iar in aceasta idee a decis anul trecut sa isi inlocuiasca vicepresedintele care conducea echipa sa de design pentru terminale mobile. Desi atunci a fost anuntat un inlocuitor, anul acesta cei de la Samsung au decis sa aleaga alta persoana pentru post, Lee Don-Tae fiind persoana in cauza.

  Numele va este, desigur, necunoscut deoarece designer-ul nu s-a facut remarcat pe plan international cu vreo realizare extraordinara, dar el este un fost angajat al lui Jony Ive, actualul sef al echipei de design Apple. Lee Don-Tae a lucrat in cadrul Tangerine, o companie fondata de catre Jony Ive in Marea Britanie, iar inainte de a ajunge la Samsung a fost consultant pentru LG, Toyota, Samsung si British Airways.

Samsung Electronics recently hired Lee Don-tae, former co-CEO of London-based design firm Tangerine ― founded by Apple’s iPhone designer Jonathan Ive ― as its new design strategist in its upscale push through stylish design. According to Samsung officials on Thursday, Lee started working as vice president and global design chief at its Design Management Center in January.

  Ca urmare a colaborarii cu celebra linie aeriana British Airways, Lee Don-Tae a reusit sa ajute compania sa monteze cu 20% mai multe scaune in compartimentul dedicat clasei business prin schimbarea aranjarii scaunelor. Practic Lee Don-Tae a avut realizari notabile, dar niciuna indeajuns de mare pentru a il aduce in atentia intregii lumi, precum in cazul lui Jony Ive.

  In ciuda acestui lucru Lee Don-Tae este un designer talentat, iar la Samsung va conduce centrul de design. Peste 1000 de angajati vor fi in subordinea sa si el va raspunde presedintelui Yoon Boo-keun, deci va avea autonomia necesara pentru a isi putea impune viziunea cu privire la design-ul viitoarelor produse Samsung.

  Desi Yoon Boo-keun a fost angajat in firma fondata de Jony Ive si este clar ca el este capabil sa aduca o schimbare importanta pentru linia de produse Samsung, insa ramane de vazut daca ea va fi benefica sau nu.