Iata ce bacterii se dezvolta pe telefoanele noastre mobile

Telefoanele mobile sunt adevarate focare de infectie cu mii de bacterii care se dezvolta pe suprafata lor, iar in imaginile de mai jos veti vedea exact cum evolueaza ele.

bacterii telefon mobil

  Acum cateva saptamani de zile v-am prezentat o imagine in care cineva ne arata bacteriile care se dezvolta sub crcasa unui iPhone, insa o universitate din Marea Britanie a analizat tot ceea ce creste pe terminalele noastre. Conform lor, in unele cazuri chiar si cateva mii de tipuri de bacterii periculoase pot fi regasite pe suprafata smartphone-urilor noastre, unele dintre ele putand provoca grave boli ale pielii.

  Pentru a obtine imaginile pe care le vedeti in articol, cercetatorii au tratat smartphone-urile cu o substanta speciala care ajuta la dezvoltarea rapida a bacteriilor si au plasat terminalele in spatii inchise. Dupa doar trei zile de la tratare si plasare in spatiul respectiv, bacteriile s-au dezvoltat in ceea ce vedeti in imagini, printre ele fiind prezent inclusiv stafilococul auriu, care in mor normal se regaseste in nasul unei persoane.

From these results, it seems that the phone will not only remember the phone number, but also the history of our personal and physical contact with other people, with the soil and other materials. The experiment served to show in a direct way and a bit ‘as strong as they are contaminated people’s phones.

  Rezultatele studiului nu ar trebui sa fie surprinzatoare pentru cineva, avand in vedere ca smartphone-urile sunt la fel de murdare precum banii, deoarece le utilizam constant si incasa si afara si sun susceptibile la a se murdari repede si a aduna microbi. Acestea fiind spuse, dupa ce cititi acest articol, ar fi indicat sa va curatati smartphone-ul, inclusiv in interiorul carcasei.

bacterii telefon mobil 2

bacterii telefon mobil 3

bacterii telefon mobil 4

bacterii telefon mobil 5

bacterii telefon mobil 6