iPhone 6S si compatibilitatea cu retelele 4G+ de 300 Mbps

iPhone 6S ar putea fi compatibil cu retelele 4G+ de 300 Mbps.

iPhone 6S 4G+ 300 Mbps

  iPhone 6S va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple impreuna cu iPhone 6S Plus, dar pana atunci vom avea 8 luni de zile de zvonuri si poze care ne vor dezvalui in totalitate produsul. Una dintre noutatile pe care Apple le-ar putea oferi pentru dispozitiv este compatibilitatea cu retelele 4G+, sau LTE Advanced in anumite tari, care ofera viteze de pana la 300 Mbps.

  In cursul acestui an s-a zvonit ca iPhone 6 va oferi suport pentru acest tip de retele, insa compania Apple a preferat sa limiteze conectivitatea 4G la 150 Mbps, suportata de majoritatea retelelor de telefonie mobila. In 2015 majoritatea smartphone-urilor varf de gama vin cu suport pentru retelele 4G+ cu viteze de pana la 300 Mbps, astfel ca intrebarea cea mai mare este daca iPhone 6S il va contine deasemenea.

iPhone 6S va fi compatibil cu retelele 4G+ de 300 Mbps ?

  Desi deocamdata nu exista imagini cu componentele iDevice-urilor care sa confirme faptul ca Apple va oferi suport pentru acest tip de compatibilitate pentru iPhone 6S, furnizorul de chip-uri GSM al Apple are tehnologia pregatita. Qualcomm furnizeaza chip-urile GSM utilizate de catre compania Apple pentru a oferi conectivitate GSM iPhone-urilor sau tabletelor iPad, iar compania are de mai bine de un an de zile chip-uri compatibile cu retelele 4G+.

  Apple a evitat sa ofere in iPhone 6 suport pentru acest tip de retele din cauza faptului ca operatorii globali de telefonie mobila inca nu au dezvoltat infrastructura extinsa pentru a oferi suport pentru aceasta tehnologie. Practic nici retelele 4G nu sunt deocamdata suficient de mult dezvoltate in anumite zone de pe glob, dar SUA are o infrastructura solida si daca AT&T si Verizon vor oferi retele 4G+, atunci va exista suport in iPhone-uri.

  Deocamdata nu exista dovezi ca operatorii vor lansa retele de acest gen, dar daca o vor face, atunci Apple le va suporta cu siguranta de anul acesta, chiar daca suportul ar putea fi limitat numai pentru SUA. Apple a facut o miscare similara cu primele tablete iPad compatibile 4G si ar putea-o face cu iPhone 6S, daca situatia o va cere, dar asta numai pentru ca Apple trebuie sa certifice reteaua inainte de a o suporta.

  In Romania Orange are o retea 4G+ despre care v-am vorbit anul acesta, Vodafone testand o retea similara, Telekom avand deasemenea una in dezvoltare, insa ele acopera zone mici din anumite orase si nu regiuni mari din tara, precum in cazul 4G-ului.

Articolul precedentIvvi va fi cel mai subtire smartphone din lume
Articolul următorIata cum poti vedea tweet-urile persoanelor care te-au blocat
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.