iPhone 6S si compatibilitatea cu retelele 4G+ de 300 Mbps

iPhone 6S ar putea fi compatibil cu retelele 4G+ de 300 Mbps.

iPhone 6S 4G+ 300 Mbps

  iPhone 6S va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple impreuna cu iPhone 6S Plus, dar pana atunci vom avea 8 luni de zile de zvonuri si poze care ne vor dezvalui in totalitate produsul. Una dintre noutatile pe care Apple le-ar putea oferi pentru dispozitiv este compatibilitatea cu retelele 4G+, sau LTE Advanced in anumite tari, care ofera viteze de pana la 300 Mbps.

  In cursul acestui an s-a zvonit ca iPhone 6 va oferi suport pentru acest tip de retele, insa compania Apple a preferat sa limiteze conectivitatea 4G la 150 Mbps, suportata de majoritatea retelelor de telefonie mobila. In 2015 majoritatea smartphone-urilor varf de gama vin cu suport pentru retelele 4G+ cu viteze de pana la 300 Mbps, astfel ca intrebarea cea mai mare este daca iPhone 6S il va contine deasemenea.

iPhone 6S va fi compatibil cu retelele 4G+ de 300 Mbps ?

  Desi deocamdata nu exista imagini cu componentele iDevice-urilor care sa confirme faptul ca Apple va oferi suport pentru acest tip de compatibilitate pentru iPhone 6S, furnizorul de chip-uri GSM al Apple are tehnologia pregatita. Qualcomm furnizeaza chip-urile GSM utilizate de catre compania Apple pentru a oferi conectivitate GSM iPhone-urilor sau tabletelor iPad, iar compania are de mai bine de un an de zile chip-uri compatibile cu retelele 4G+.

  Apple a evitat sa ofere in iPhone 6 suport pentru acest tip de retele din cauza faptului ca operatorii globali de telefonie mobila inca nu au dezvoltat infrastructura extinsa pentru a oferi suport pentru aceasta tehnologie. Practic nici retelele 4G nu sunt deocamdata suficient de mult dezvoltate in anumite zone de pe glob, dar SUA are o infrastructura solida si daca AT&T si Verizon vor oferi retele 4G+, atunci va exista suport in iPhone-uri.

  Deocamdata nu exista dovezi ca operatorii vor lansa retele de acest gen, dar daca o vor face, atunci Apple le va suporta cu siguranta de anul acesta, chiar daca suportul ar putea fi limitat numai pentru SUA. Apple a facut o miscare similara cu primele tablete iPad compatibile 4G si ar putea-o face cu iPhone 6S, daca situatia o va cere, dar asta numai pentru ca Apple trebuie sa certifice reteaua inainte de a o suporta.

  In Romania Orange are o retea 4G+ despre care v-am vorbit anul acesta, Vodafone testand o retea similara, Telekom avand deasemenea una in dezvoltare, insa ele acopera zone mici din anumite orase si nu regiuni mari din tara, precum in cazul 4G-ului.