Prima Pagina Apple Apple renunta la unii parteneri ce topesc materiale folosite in componentele iDevice-urilor

Apple renunta la unii parteneri ce topesc materiale folosite in componentele iDevice-urilor

0

apple parteneri

  Compania Apple a publicat aseara auditul sau anual al fabricilor partenere care produc iDevice-uri sau componente pentru acestea, anuntand chiar renuntarea la unii parteneri ce au refuzat sa fie auditati. Mai exact, vorbim despre unele topitorii care folosesc materiale provenite din zone considerate a fi “de conflict”, reprezentantii acestor topitorii refuzand sa permita accesul auditorilor companiei Apple. Intelegand ca la mijloc este o incalcare flagranta a regulilor privind provenienta materialelor folosite pentru topire, compania Apple a renuntat la contractele incheiate cu 4 dintre topitoriile ce faceau parte din lantul sau de parteneri.

Tantalum, tin, tungsten, and gold are called conflict minerals because, in the Democratic Republic of the Congo (DRC) and adjoining regions, their extraction may finance or benefit armed groups associated with human rights violations. Apple is dedicated to using only conflict-free minerals in our products. Unfortunately, even after extensive encouragement, there were four smelters that were unwilling to commit to be audited by a third party, so Apple put these smelters on notice that they will be removed from our supply chain.

  Un documentar al BBC publicat anul trecut prezenta in detaliu conditiile grele de munca depuse de catre oamenii care forau minereu pentru componentele iDevice-urilor, iar cei de la Apple par sa fi reactionat. Mai exact, uneie minereuri din Republica Democrata Congo si alte tari invecinate nu sunt agreate de catre compania Apple deoarece forarea si vanzarea lor finanteaza achizitionarea de armanent, astfel ca topitoriile care le cumpara nu mai sunt acum partenere ale Apple. Cei din Cupertino si-au facut o misiune din a nu sustine asemenea practici prin cumpararea produselor celor care finanteaz achizitionarea de armament, iar verificarile sale vor continua.

  Actiunea celor din Cupertino nu este nici pe departe atat de radicala sau inedita pe cat pare, ea luand masuri similare in trecut cu partenerii care nu i-au respectat regulile si au cumparat materiale provenite din zone de conflict.