O femeie face baie cu un iPhone, este electrocutata si moare

Deces iPhone

  Evgenia Sviridenko este o femeie de 23 de ani din Rusia care a din pacate s-a gandit ca a folosi o retea de socializare in timp ce face baie este o idee buna pentru a-si ocupa timpul. Ea tinea un terminal iPhone 4 la incarcat in priza in timp ce se afla in cada si verifica o retea de socializare din Rusia, insa scapand terminalul in apa a fost electrocutata fatal. Femeia a fost gasita in cada de colega sa de apartament, aceasta intrand in incapadere ingrijorata de lunga absenta a colegei sale.

I noticed that she had been gone a while, and when I couldn’t raise her I opened the door and saw her floating on the water looking pale. I saw her phone which was on charge at the bottom of the bath. Her body was still shaking from the shock.

  Politia nu a specificat daca terminalul era incarcat folosind un incarcator original, care ar fi putut preveni electrocutarea, sau unul contrafacut, insa cazul se afla in continuare in investigare. Terminalul iPhone 4 plutea pe apa si inca era functional in momentul in care tanara a fost gasita, insa accidentul trebuie sa fie un serios semnal de alarma pentru toata lumea. Daca dispozitivul nu era conectat la priza, femeia nu putea pati absolut nimic, insa conexiunea cu sursa de curent i-a fost fatala, astfel ca trebuie sa aveti extrem de mare grija si sa NU folositi gadget-uri conectate la priza cand faceti baie.

35 COMENTARII

  1. Hm…inseamna ca tovarașa ei a aranjat o…de invidie sau ceva,după cara a facut sa para ca bietul tel a fost de vina…hm,ce ti e si cu femeile astea…

  2. Știre de “libertatea, cancan” multe lucruri nu se leagă. iPhone care pluteste si moartea de la 5V. Știrea a ajuns probabil prin radio sant si sau alterat informațiile. Cele 2 escorte probabil erau la munca si una ia făcut felul colegei .

  3. Imi cer eu scuze in numele politiei, unde naiba s-or fi gandit tampitii aia cand au prezentat ceea ce s-a intamplat. Trebuiau sa spuna realitatea, ca folosea masina de spalat in cada si a cazut peste ea electrocutand-o in proces.

  4. Nu spun ca ce este in stire este adevarat sau nu, dar inainte sa aruncati cu rahat, mai bine ati mai citi niste almanahe. In primul rand ceea ce omoara este intensitatea curentului electric (amperajul) si nu tensiunea (voltajul). 100-200 mah (0.1 – 0.2 A) pot provoca moartea. Ca sa opresti o inima nu iti trebuie mai mult de 10 mah (0.01 A).
    Intr-adevar pentru a putea fi transferata intensitatea letala (cei 200mah) catre organism trebuie un voltaj mai mare. Poti avea 1 milion de volti si doar 0.0000001 mah si nu mori, Dar poti muri de la cativa zeci de volti si 1-2 A.
    Ganditi-va la o conducta pe care vin gaze letale (amperii). Daca presiunea este mica (voltajul) atunci gazele (amperii) nu vor ajunge in cantitate suficienta ca sa te poata omori. Un incarcator de 5V nu te omoara pentru ca nu poate transfera amperajul asupra organismului. Dar in stire vorbim de un transfer care s-a facut intr-un alt mediu, in apa, iar apa amplifica foarte mult transferul. Plus ca vorbim de un curent electric aplicat intregului corp si nu doar asupra a doua degete si, de ce nu, poate si o persoana cu probleme cardiace. Ganditi-va la o baterie de 9 V pe care puteti pune mana fara probleme, dar cu limba lucrurile se schimba

    Repet, nu spun ca este posibil asa ceva, dar in mod sigur eu nu as face un astfel de experiment.

  5. Înainte sa vorbim sa ne gândim la explicațiile logice, gen : dacă încărcătorul era jos, si mufa de Incarcare puțin rupta, cada plină de apa cu spume, curgând pe cablu pana la încărcător, s-a înfiltrat si a creat un circuit electric. Si curentul de 220 v sa ajungă in cada, si multe alte posibilități , deci este posibil.

  6. Nu se poate electrocuta , in incarcaror se face coborarea de tensiune prin transformator cu chopper , adica are un tranzistor la 300v ( atat este tensiunea dupa redresare si filtrare ) care e conectat prin bobina trafului la masa ( sa zicem nul ) , in momentul in care se intampla ceva dupa transformator si protectia electronica nu face fata se arde acest tranzistor si pune in scurt circuitul de intrare ( 230v ) , caz in care se arde siguranta interna ( toate au si chinezariile ) sau circuitul cablajului electronic . Dar acei 300v nu pot trece prin transformator ( este tensiune continua , cei de meserie stiu ) .

  7. EFECT ASUPRA CORPULUI CURENT CONTINUU C.A (60 Hz) C.A.
    (10 kHz)
    ———————————————————————–

    SenzaŃia uşoară BărbaŃi = 1.0 mA 0.4 mA 7
    mA
    de gâdilire Femei = 0.6 mA 0.3 mA 5
    mA
    ———————————————————————–

    Pragul de BărbaŃi = 5.2 mA 1.1 mA
    12 mA
    percepŃie Femei = 3.5 mA 0.7 mA 8
    mA
    ———————————————————————–

    ApariŃia durerii, BărbaŃi = 62 mA 9 mA 55 mA
    dar se poate menŃine Femei = 41 mA 6 mA 37 mA
    controlul voluntar
    al muşchilor
    ———————————————————————–

    ApariŃia durerii, BărbaŃi = 76 mA 16 mA
    75 mA
    victima nu poate lăsa Femei = 51 mA 10.5 mA
    50 mA
    firul din mână
    ———————————————————————–

    Durere severă, BărbaŃi = 90 mA 23 mA
    94 mA
    apar dificultăŃi Femei = 60 mA 15 mA
    63 mA
    de respiraŃie
    ———————————————————————–

    Posibilitatea BărbaŃi = 500 mA 100 mA
    apariŃiei fibrilaŃiei Femei = 500 mA 100 mA
    inimii după 3 secunde
    ———————————————————————–

  8. va multumesc pt comentarii, nu am ras asa bine de multă vreme! astept cu nerăbdare noi variante la ce s-a întâmplat defapt…

  9. Rticol aiurea.Cum sa te curentezi de la 5 volti?La un curent continuu de 40 de volti si 20 amperi te zguduie putin dar nu sa te omoare.Eu lucrez zilnic cu 40 volti si m-am atins de atatea ori de sigurante fara nici o problema.Asa ca articolul asta nu isi are locul pe siteul acesta.

  10. Nici pe departe nu te curentezi cu 5V/1A,poți sa ii tii si pe limbă… Ideea este alta: la încărcătoarele contrafăcute sunt probleme mari cu rezistenta de izolație intre primar (rețea,230Vca,faza) si secundar(telefonul conectat pt încărcare).Chiar si condensatoarele alea de 1-4,7nF legate intre primar si secundar pt scurgeri sarcini electrostatice se mai defectează și clachează, chiar daca scrie pe ele ca lucrează la 2kV…si atunci “electrocutatu-i” gata.
    Ideea cu electrocutatul e simplă, stai in cada(legat la pământ) si tii telefonul in mana prin care îți vine faza,caci alimentatorul e contrafăcut…si pa…te-ai dus.
    Insa treaba cu flotabilitatea nu o pricep deloc…iphone 4 se duce voios la fund si “crăpa” in toate filmele pe yotube intre 15-50sec . Da plutind pe apa si fct. in continuare e SF curat, sigur era un iphone bantuit si paranormal…