Prima Pagina masina Apple Iata cand va fi lansata masina Apple

Iata cand va fi lansata masina Apple

angajati masina apple

  Masina Apple este unul dintre cele mai interesante subiecte de discutie ale ultimelor zile, iar aseara v-am spus ce “echipa de vis” si-a creat compania americana pentru a o dezvolta. Aceasta echipa are un termen de mai putin de 5 ani pentru a dezvolta si lansa masina Apple pe piata, cei din Cupertino avand ambitia de a-si lansa produsul pana in 2020. Practic vorbim despre un proiect de 6 ani in care Apple va investi, cel mai probabil, cateva miliarde de dolari, rezultatul final fiind o masina electrica autonoma care probabil nu va costa chiar atat de multi bani.

  Pentru ca vorbim despre un proiect al carui durata de desfasurare este foarte lunga, extrem de multe aspecte ale sale se pot schimba pana atunci, Apple putand chiar sa si cumpere un producator de masini. Unii analisti americani au sugerat faptul ca Apple ar putea cumpara Tesla pentru cateva miliarde de dolari, insa cred ca cei din Cupertino vor dori sa se faca evidentiati cu un produs propriu. Avand numele de cod Titan, masina Apple este unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale companiei Apple de pana acum, dar ar putea fi la fel de importanta precum terminalele iPhone.

  Pana sa ajunga sa revolutioneze piata automobilelor, masina Apple are nevoie de suficient de multe caracteristici atractive, majoritatea producatorilor de masini intentionand sa lanseze automobile electrice pana in 2017. Daca multe dintre ele vor fi si autonome, atunci compania Apple va avea o munca si mai dificila de a aduce pe piata un produs competitiv, insa istoria ne-a aratat ca cei din Cupertino au capacitatea de a vinde orice la preturi mari. In aceasta idee, ramane doar de vazut cat va costa in final masina Apple, din moment ce unii producatori intentioneaza sa aduca pe piata masini electrice de 40.000$ in SUA.

  Voi credeti ca masina Apple va fi lansat pana in 2020 si va fi accesibila unui numar mare de persoane ?

 • roby

  deci titlul articolului este ‘iata cand v-a fi lansata masina apple’ iar la final cica , voi credeti ca v-a fi lansata pana in 2020 ? :)) pai parca trebuia sa aflu din articol =)) doamne… :))

 • D.L. Andrei

  @roby A zis ca va fi lansata pana 2020 cel tarziu dar nimeni nu stie exact cand.

 • geonyy

  Până atunci se poate orice.
  Se poate sa nici nu se realizeze acest proiect.

 • RZV

  Sper ca proiectul lor “Titan” sa nu aiba aceeasi soarta ca proiectul cu acelasi nume al celor de la Blizzard

 • adrian

  o avea “lag” si asta la… franare ? sau se va “restarta” din mers ? eu zic sa-i lase pa aia de la Tesla Motors sa-si faca treaba, si ei sa faca ce stiu mai prost in continuare… adica ios cu cacao…

 • Ai aflat din articol, pana in 2020.

 • c026radco

  Sa ne uitam la cifrele pe 2014: Apple – CA 170 mld, Profit 26 mld; Vw – CA 200 mld; profit 13 mld. Asta inseamna ca in linii mari Apple are o marja de profit de 15% iar Vw de 6,5% deci Apple ar castiga mai putin de pe urma masinilor decat din telefoane.
  Pe de alta parte exista doar doua explicatii pentru care orice companie aduna cash: bad management sau pregatire de achizitii.
  Ca Apple sa vrea sa produca masini fara sa se inghesuie alaturi de ceilalti producatori pe o piata deja suprasaturata inseamna ca, dincolo de o posibila achizitie a lui Tesla/Vw sau alt producator de masini, trebuie musai sa se pozitioneze pe o nisa de piata sau sa isi creeze propria piata/ecosistem ceea ce oricum Apple a facut de fiecare data, asta e reteta lor.
  O vaianta ar fi ca Apple sa creeze o masina dar in acelasi timp sa umple o tara (SUA/Germania) de statii de alimentare/schimb de acumulatori a.i. sa elimine problemele date de autonomia redusa. Asta ar asigura ca produsul devine fezabil d.p.d.v. comercial. Daca se intampla asa atunci apple ar putea vinde masina electrica in sute de mii de exemplare iar Apple s-ar umple si mai tare de bani si admiratie.
  Altfel spus – poti sa iti sumperi o masina sau poti sa iti cumperi un icar ceea ce e cu totul altceva 🙂
  O alta varianta ar fi ca Apple sa se limiteze la a produce tehnologie de automatizare a masinii sau infotaiment (gen car play) si ar vinde astfel de subsisteme catre producatorii traditionali.

 • Sunt sigur ca Apple va gasi o metoda de a face bani din masini cu o marja de profit mai mare, asa cum face ea cu toate produsele. Cat despre statii de incarcare, pana in 2020 majoritatea tarilor dezvoltate vor avea suficiente si pana atunci se vor dezvolta inclusiv solutii de incarcare mult mai rapide decat pana in prezent. Nimeni nu vrea sa stea 5 ore langa o priza sa i se incarce masina si dupa 150 KM sa faca acelasi lucru, cand a pune benzina dureaza 5 minute.
  Apple face lucrurile cu cap si in cazul masinii va gandi totul pentru a fi cat mai bun pentru utilizator, cat mai logic de folosit si desigur cat se poate de scump.

 • Iulius

  Parerea mea este ca una din componentele dificile ale unei masini conventionale este proiectarea unui motor puternic si eficient.La masinile electrice nu se mai pune problema aceasta.La proiectarea unui software cei de la Apple sint foarte buni.Design la fel.Cred ca vor mai aparea si alte firme care vor produce masini electrice pe piata.Locuiesc in Anglia si vad masini electrice aici deci mi se pare chiar o idee foarte buna ca Apple sa produca o masina electrica .

 • Pingback: Masina Apple si prima reclama (Video comic)()