Prima Pagina iPhone 6S iPhone 6s – noi detalii despre componente si Apple SIM

iPhone 6s – noi detalii despre componente si Apple SIM

iPhone 6ssss

  Saptamana trecuta denumirea iPhone 6S a fost confirmata de surse apropiate companiei Apple pentru noul model al iPhone ce urmeaza sa fie lansat anul acesta, alte detalii despre hardware fiind disponibile in acel moment pentru noi. Astazi o sursa diferita confirma din nou ca iPhone 6s cu 2 GB DDR4 RAM va fi lansat in toamna de catre compania Apple, iPhone 6s Plus urmand a avea aceleasi componente, impreuna cu un chip A9. Separat de aceste date, astazi aflam si alte cateva detalii in legatura cu Apple SIM, o cartela SIM universala oferita de catre Apple inca de anul trecut.

  Implementata in iPad Air 2 pentru prima oara, cartela Apple, sau Apple SIM, le permite utilizatorilor sa-si aleaga operatorul de telefonie favorit direct din aplicatia Settings, Configurari, oricand doresc, fara a folosi o cartela dedicata a acestora. Cartela Apple contine informatiile necesare conectarii la operatorii de telefonie mobila AT&T, T-Mobile si Verizon in momentul de fata, insa lista de operatori ar putea fi extinsa. Daca Apple convinge suficient de multi operatori de telefonie mobila sa adere la programul sau, atunci in multe tari utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa foloseasca o cartela SIM clasica, ei putandu-si alege operatori de telefonie mobila direct din terminal.

  Daca in cazul AT&T cartela Apple este codata automat in cazul alegerii operatorului, in alte cazuri utilizatorii pot schimba operatorul oricand doresc fara restrictii si aceasta ar trebui sa fie baza intregului sistem, altfel el devine inutil. Apple SIM ne ofera libertatea de a trece de la un operator de telefonie la altul fara a mai fi nevoiti sa cumparam o cartela dedicata, ei puntandu-si afisa ofertele direct in aplicatia Settings, Configurari. Din pacate nu se stie daca Apple va reusi sa isi transforme in realitate planurile, avand in vedere ca multi operatori se opun Apple SIM, insa daca o va face, atunci noi cu siguranta vom avea de castigat.

 • Mihai EWR

  Salut . De ce am avea de câștigat dacă s-ar implementa pentru toate telefoanele Apple Sim ?

 • xxx

  Pentru ca numai cumperi cartele daca vrei sa schimbi operatorul, si nr. de telefon ramane acelasi.

 • Gabi

  Un SIM are nevoie de IMSI si KI pentru a putea functiona pe o anumita retea.
  IMSI se poate citi usor,la multe daca e spatiu chiar e notat pe SIM (e seria aia scrisa)
  KI in schimb e altceva,la modelele vechi se putea citi cu o interfata si ceva programe,insa la modelele noi nici o sansa.Plus pe langa asta la ele acel algoritm bazat pe KI poate fi rulat doar de vreo 65.000 ori,ceva in jurul acestei valori,nu retin exact.

  Acum sa spunem ca Apple sim e ceva in genul unui sim programabil.Soft ce sa genereze un IMSI valid este,nu e asta o problema.
  Problema apare la KI,daca nu este unul valid si acceptat de acel operator nu va functiona.
  Ar trebui sa contactezi operatorul pentru a adauga acel KI in lista lui de acceptare in retea,sau sa-ti ofere el unul pe care sa-l poti scrie in acel sim.
  Deci nu e asa simplu.

 • Problema nu este “daca exista Apple SIM”, ca e vandut de vreo 4 luni impreuna cu iPad. Problema e “daca accepta operatorii Apple SIM”.

 • Gabi

  Am spus eu ca nu exista?
  Poate s-a inteles gresit,nu am spus asta.
  Ideea era ca degeaba schimbi din meniu pe ce retea vrei sa ai sim,pana nu-ti da acceptul providerul,pe baza unor serii furnizate da tine sau de el si tu sa le introduci,functia e nefolosibila.

 • Pai operatorii care intra in program, ofera tot suportul necesar pentru a facilita schimbarile rapide. In esenta e ideala chesti ca si utilizator prepay, mai putin pentru abonamente.

 • Leon

  Nu va avea succes si punct.
  Adica cati operatori vor fi de acord cu chestia asta ?! Maxim 10 !
  Si dupa parca vezi ca-si fac Apple propria retea de telefonie…

 • Pingback: Apple SIM inlocuieste cartelele SIM pentru a naviga pe internet in 90 de tari | iDevice.ro()