iPhone 6s – noi detalii despre componente si Apple SIM

iPhone 6ssss

  Saptamana trecuta denumirea iPhone 6S a fost confirmata de surse apropiate companiei Apple pentru noul model al iPhone ce urmeaza sa fie lansat anul acesta, alte detalii despre hardware fiind disponibile in acel moment pentru noi. Astazi o sursa diferita confirma din nou ca iPhone 6s cu 2 GB DDR4 RAM va fi lansat in toamna de catre compania Apple, iPhone 6s Plus urmand a avea aceleasi componente, impreuna cu un chip A9. Separat de aceste date, astazi aflam si alte cateva detalii in legatura cu Apple SIM, o cartela SIM universala oferita de catre Apple inca de anul trecut.

  Implementata in iPad Air 2 pentru prima oara, cartela Apple, sau Apple SIM, le permite utilizatorilor sa-si aleaga operatorul de telefonie favorit direct din aplicatia Settings, Configurari, oricand doresc, fara a folosi o cartela dedicata a acestora. Cartela Apple contine informatiile necesare conectarii la operatorii de telefonie mobila AT&T, T-Mobile si Verizon in momentul de fata, insa lista de operatori ar putea fi extinsa. Daca Apple convinge suficient de multi operatori de telefonie mobila sa adere la programul sau, atunci in multe tari utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa foloseasca o cartela SIM clasica, ei putandu-si alege operatori de telefonie mobila direct din terminal.

  Daca in cazul AT&T cartela Apple este codata automat in cazul alegerii operatorului, in alte cazuri utilizatorii pot schimba operatorul oricand doresc fara restrictii si aceasta ar trebui sa fie baza intregului sistem, altfel el devine inutil. Apple SIM ne ofera libertatea de a trece de la un operator de telefonie la altul fara a mai fi nevoiti sa cumparam o cartela dedicata, ei puntandu-si afisa ofertele direct in aplicatia Settings, Configurari. Din pacate nu se stie daca Apple va reusi sa isi transforme in realitate planurile, avand in vedere ca multi operatori se opun Apple SIM, insa daca o va face, atunci noi cu siguranta vom avea de castigat.