iPhone 6S si iPhone 7 ar putea folosi o componenta noua inspirata de Apple Watch

iPhone 6S S1 Apple Watch

  iPhone 6S va fi lansat in toamna si ar putea veni cu o componenta creata in baza uneia principale a Apple Watch, conform unor informatii noi furnizate in cursul noptii trecute de catre surse apropiate Apple. Vorbim despre chip-ul A9 pe care Apple il va include in iPhone 6S, acesta urmand a fi creat folosind un proces de productie similar celui aplicat pentru chip-ul S1 dedicat Apple Watch. Denumit SiP, sau system in package, chip-ul S1 combina intr-o singura componenta procesorul, memoria RAM, mediul de stocare si alte componente importante.

  In mod normal toate acestea ar fi plasate separat, o parte intr-un chip integrat si o parte in afara lui pe o placa de baza, dar Apple a gandit un design nou pentru a face intreaga componenta cat mai mica. Pentru iPhone 6S ar putea utiliza un design similar in ideea de a reduce spatiul ocupat de componente in carcasa, terminalul urmand a reprezenta o combinatie dintre modelul SiP si o placa de baza. Aceasta schimbare i-ar putea permite companiei Apple sa monteze o baterie mai mare in iPhone 6S sau sa gaseasca loc pentru alte componente noi, iar din 2016 lucrurile s-ar putea aschimba din nou.

  Acolo Apple ar putea combina toate componentele intr-un singur SiP A10 pentru iPhone 7 si ar putea obtine mai mult spatiu in interiorul carcasei. Separat de implementarea unei baterii mai mari sau componente noi, Apple ar putea reduce grosimea terminalelor sale, insa ramane de vazut ce va decide compania americana sa faca. Indiferent de modul in care va utiliza spatiul suplimentar, compania Apple pare hotarata sa foloseasca acest nou design pentru a combina cat mai multe componente ale unui iPhone intr-un singur chip.

Articolul precedentiOS 8.2 si OS X Yosemite – Apple rezolva o vulnerabilitate importanta
Articolul următorBateria Apple Watch poate fi inlocuita
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.