iPhone 7 ar putea avea modem Intel

Apple Intel

  Acum cateva saptamani de zile au aparut primele informatii care sugerau faptul ca Apple ar putea adopta modem-uri Intel pentru iPhone-urile sale, iar acum informatia este readusa in atentia noastra. Modem-ul Intel 7360 ar putea fi implementat in terminalele iPhone 7 comercializate in anumite regiuni de pe glob, el avand rolul de a inlocui modem-urile Qualcomm utilizate acum. Conform informatiilor Intel, modem-ul 7360 este capabil sa atinga viteze de pana la 450 Mbps si suporta Cat 9/10 LTE, deci urmeaza sa ofere performante grozave pentru utilizatori.

  Pentru a se asigura ca implementarea acestui modem Intel in iPhone 7 este cat se poate de buna, se pare ca anumiti ingineri Apple au lucrat in laboratoarele Intel din Germania in ultimele luni. Fabrica Intel din Munich, Germania, a apartinut celor de la Infineon, care au produs modem-uri 3G pentru iPhone-uri, deci Apple continua colaborarea cu oameni experimentati. Deocamdata nu se stie in ce masura va fi pregatit acest modem pentru iPhone 6S, insa exista o sansa destul de mica, ca el sa inlocuiasca modem-urile Qualcomm in aceasta versiune a terminalului.

  In momentul de fata se speculeaza ca Apple intentioneaza sa foloseasca acest modem al Intel in iPhone-urile vandute in pietele din Asia sau America de Sud, astfel ca restul regiunilor vor folosi in continuare modem-uri Qualcomm. In regiunile mentionate exista retele 4G LTE cu frecvente si tehnologii diferite fata de cele din Europa sau SUA, astfel ca utilizarea acestei componente este logica, dar ramane de vazut cand va fi ea disponibila.

Articolul precedentApple Watch poate fi inchiriat inainte de cumparare
Articolul următoriPhone 6S – Apple cere initierea productiei de componente
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.