MacBook Retina 12 inch ar putea avea performante dezamagitoare

performante MacBook Retina 12 inch

  MacBook Retina 12 inch a fost prezentat de catre compania Apple lunea trecuta si va fi lansat oficial in viitorul apropiat, insa o serie de teste de performanta dezvaluie faptul ca el ar putea dezamagi multi utilizatori. In imaginea de mai sus aveti teste de performanta pentru diverse ultrabook-uri sau tablete cu procesoare Intel, iar pentru noi sunt interesante rezultatele Lenovo Yoga 3 Pro deoarece acest produs foloseste acelasi procesor Intel Core M utilizat in noul produs Apple.

  Dupa cum observati, Lenovo Yoga 3 Pro are performante cu aproape 10% mai slabe decat cele ale MacBook Air 2014, iar asta ne spune ca MacBook Retina 12 inch ar putea avea performante mult mai slabe decat ale sale. Avand in vedere ca Lenovo Yoga 3 Pro are un ecran cu rezolutie de 3200 x 1800 pixeli, putem trage concluzia ca noul MacBook al Apple va ave aperformante similare, daca nu chiar identice cu ale sale, dar nu mai bune decat un produs vechi de un an de zile.

  Apple ne-a obisnuit cu imbunatatirea performantelor Mac-urilor sale cu fiecare generatie noua, chiar daca in ultimii ani acestea au fost de doar maxim 10% – 15% in majoritatea cazurilor, dar iata ca avum vorbim despre un regres. Cum vor privi multi aceasta decizie a Apple de a folosi un procesor cu performante mai slabe ramane de vazut, insa pentru a putea face un Mac atat de substire si de usor era nevoie de sacrificii.