Un antreprenor minte Apple in legatura cu o boala terminala, i se retrag aplicatiile din App Store

Belle Gibson

  Belle Gibson este o australianca a carei aplicatie numita The Whole Pantry a fost promovata de catre compania Apple ca fiind una dintre cele mai importante titluri disponibile pentru Apple Watch, povestea sa motivand compania din Cupertino sa o ajute sa-si finalizeze titlul. Ea a participat la prezentarea iPhone 6 din septembrie, a testat Apple Watch atunci si a creat o aplicatie de nutritie bazata pe experienta avuta in lipta cu un presupus cancer pe creier, Apple dorind sa foloseasca poveste apentru a prezenta utilitatea Apple Watch.

  Tanara din Australia sustine ca a fost diagnosticata cu cancer pe creier la varsta de doar 23 de ani, insa nici prietenii nici diversi doctori nu au crezut in existenta unui asemenea diagnostic, ea recunoscand recent ca acesta a fost gresit pus. In baza povestii sale tanara a strans bani in scopuri caritabile si nu i-a trimis mai departe catre organizatiile de caritate si a profitat de bunatatea companiei Apple pentru a fi adusa in Cupertino impreuna cu dezvoltatorul aplicatiei sale si a crea aplicatia pentru Apple Watch.

  Pentru ca tanara a mintit si Apple este pusa acum intr-o situatie jenanta, compania americana a retras aplicatia ei din App Store si a scos-o din lista aplicatiilor ce vor fi disponibile pentru Apple Watch in momentul lansarii oficiale a produsului. Desi deocamdata nu se stie daca Apple isi va recupera si cheltuielile avute cu tanara si dezvoltatorul sau, insa este clar ca in Cupertino vestea privind minciunile ei n-a fost primita cu foarte multa indulgenta.