LG Display anunta lansarea iMac 8K in 2015

LG Logo

  LG Display este unul dintre principalii furnizori de ecrane pentru produsele companiei Apple, iar fie ca va vine sa credeti sau nu, compania japoneza a confirmat recent un produs pe care cei din Cupertino se pregatesc sa il lanseze pe piata in cursul anului 2015. Mai exact, cei de la LG Display vorbesc despre iMac 8K, un succesor al actualului iMac 5K, compania Apple dorind aparent sa ofere o rezolutie surprinzatoare pentru un asemenea produs all-in-one, iar cei de la LG ii vor ajuta sa o faca prin ecranele produse.

It has become clear that Japan is planning to launch an 8K SHV test broadcast and then promptly restructure the UHD service. Apple has also announced that they will release the ‘iMac 8K’ with a super-high resolution display later this year. Korea is also preparing to offer an 8K service demonstration at the 2018 Pyeongchang Winter Olympics. LG Display displayed a new beacon of the 8K era by revealing their 98-inch 8K Color Prime Ultra HDTV at CES 2015.

  Conform informatiilor furnizate de catre cei de la LG, noul iMac 8K va avea un ecran cu rezolutie de 7,680 x 4,320 pixeli, net superioara celei de 5,120 x 2,880 pixeli implementata in actualul iMac 5K, deci va veni si cu hardware pe masura pentru a o sustine in utilizarea zilnica. Desi in cursul acestui an s-a spus ca ecranele 8K pentru display-uri dedicate calculatoarelor vor fi lansate abia in cursul anului viitor, cei de la LG Display sustin ca produsul Apple ar urma sa ajunga pe piata spre sfarsitul acestui an.

iMac ecran 8K

  Avand in vedere ca surse ale Apple nu au confirmat deocamdata afirmatiile celor d ela LG, nimeni nus tie exact care sunt planurile celor din Cupertino pentru viitorul iMac, insa din moment ce un partener Apple care produce acest tip de ecrane ofera informatii oficiale, este clar ca exista macar prototipuri ale iMac 8K.